Otthon / Dél-somogyi hírek / KIDERÜLT: ANDER MI KIS FALUNK RAJONGÓ!

KIDERÜLT: ANDER MI KIS FALUNK RAJONGÓ!

Nagyon sok komoly indítvány mellett, úgy látszik, még viccelődni is maradt ereje a Barcson élő ellenzéki országgyűlési képviselőnek. Telefonon elértük a jobbikos Andert, aki nekünk is elmondta, hogy sokszor volt már olyan érzése az ellenzéki képviselőknek, hogy a kormánypárti képviselők anélkül utasították el a javaslataikat, hogy egyáltalán tudták volna, miről van szó.
A szakmányban kukába hajítás miatti tiltakozásul csempészte módosító indítványai közé a Mi kis falunk című sorozat képzeletbeli településén, Pajkaszegen található kakaós briós szobor felújítását célzó tervezetét.Elárulta, nagyobbik fiaival a sorozat lelkes rajongói, kedvenc karaktere pedig Teca, a szexi kocsmárosnő. Érdekes történetre bukkant a 444.hu. Az internetes portál cikkében olvashatjuk a következőket:

 a Jobbik parlamenti képviselője T/503/292. számmal benyújtott egy módosító javaslatot a jövő évi költségvetéshez. A magyar állam 2019-es kiadásait rögzítő törvény vitáját ezekben a napokban tárgyalják a parlamenti bizottságok, Ander június 27-én benyújtott módosítója szerda délelőtt került a költségvetési és a kulturális bizottság elé. Sok hasonló módosítóval együtt.

Ander módosítója formailag teljesen úgy néz ki, mint a többi hasonló beadvány. Csak éppen a tartalma bizarr – ám ezt csak veheti észre, aki veszi a fáradtságot, hogy el is olvassa a szöveget.

Így kezdődik:

Közterületi szobor rekonstrukciója

Előirányzat: 30 millió forint

Az előirányzat a pajkaszegi Kakaós briós szobor rekonstrukció munkálatainak fedezetéül szolgál. A támogatás felhasználásának részletes szabályairól a helyi önkormányzatokért felelős miniszter támogatói okiratot ad ki Pajkaszeg Község önkormányzata számára.

Ismerős Pajkaszeg? Mert ha igen, akkor biztos, hogy nem a térképről, ugyanis ilyen nevű település nem létezik. Pajkaszeg nem más, mint az a képzeletbeli falu, ahol az RTL Klubon menő A mi kis falunk című sorozat játszódik.

A törvénytervezetben említett Kakaós briós című szobor pedig az a műtárgy, amit a történet szerint a faluban felavattak, és úgy néz ki, mintha a levegőben lebegő óriási tenyerek egy darab szart tartanának

Ander javaslatában az indoklás így hangzik:

“A Pajkaszeg Község belterületén található, 2017-ben felavatott, az Európai Unió Regionális Specifikumok Alapból finanszírozott Kakaós briós szobor az elmúlt időszak extrém időjárása következtében jelentős mértékben megrongálódott. A szobor külső védelmét ellátó mázrétegen leválások, elszíneződések, kopások jelentek meg. A talapzat megsüllyedt, a kézfejet ábrázoló motívumrész eldeformálódott.

Pajkaszeg Község közössége számára ez a műalkotás összetett szimbólummal bír, de nem csak a lakosság kötődik érzelmileg a műalkotáshoz, hanem létrejötte a régió turizmusának fellendüléséhez is jelentősen hozzájárult. A módosító javaslat támogatásával Magyarország kormánya a szoborrekonstrukcióra biztosítana fedezetet. A támogatás biztosítása a kormányzati kommunikációs kiadások csökkentésével valósulhat meg, hiszen kistelepüléseink kulturális értékeink védelme fontosabb, mint a kormánypropaganda.”

A szöveg egyszerre paródiája a parlamenti bürokratanyelvnek (az EU-nak egyébként nincs “regionális specifikumok alapja”, ez is csak egy vicc), illetve a végén ott van Ander személyes politikai megjegyzése is: “kistelepüléseink kulturális értékeink védelme fontosabb, mint a kormánypropaganda”.

Mint Ander a 444-nek elmondta, azért adta be ezt a módosítót, hogy megmutassa, mennyire nem veszi komolyan a kormánytöbbség az ellenzéki beadványokat. Arra számított a szöveg beadásakor, hogy mindenféle megütközés nélkül simán szavaznak a módosítójáról az illetékes bizottságban, és mivel ellenzéki képviselő jegyzi, ezért egyszerűen megállapítják, hogy nem támogatják. Éppen úgy, mint a teljesen komoly javaslatokról.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: