Otthon / Ország-Világ / Nagy kérdés, mi lesz a HírTV-vel

Nagy kérdés, mi lesz a HírTV-vel

forrás: hirtv.hu

Simicska Lajos eladja cégbirodalmát Nyerges Zsoltnak, benne építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői érdekeltségeit. Nagy kérdés, mi lesz a HírTV-vel, miután korábban Simicska bezárta a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót.

Üzlettársának adja át üzleti érdekeltségeit Simicska Lajos: Nyerges Zsolt átveszi az egykori Közgép-vezér és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipar, mezőgazdasági, média-, közterületi reklámpiaci és vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit – áll a Nyerges Zsolt által kiadott közleményben.

Nagy kérdés, hogy mi lesz a HírTV-vel. Amikor a választások után Simicska bezárta a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót (miután eladni sem akarta senkinek), felvetődött, mi lesz a tévétársasággal. A HírTV-ről sokáig az a hír járta, hogy Simicska különösen nagy kegyben tartja, médiaportfóliója ékeként tekint rá. De amikor az újság és a rádió bezárt, a tévénél is költségcsökkentésről lehetett hallani, lassú agóniáról és csoportos létszámleépítésről.

Ugyan Schlecht Csaba 2016 júliusában azt nyilatkozta még, hogy Simicska 2018 végéig félretette a pénzt a Lánchíd Rádió, a Hír Tv és a Magyar Nemzet működésére, most úgy tűnik (mivel a nyomtatott Heti Válasz is megszűnt, és a digitális változat sem tűnik hosszú távon életképesnek), az utolsó bástya sorsa is kérdéses.

Április közepén arról értesültünk, a csatornától 30-40 embert küldenek el, akkor a csatornánál állították, a „jelenlegi médiapiaci körülmények között a HírTV hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében a televízió csoportos létszámleépítést hajt végre. Az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is.”

A szerdai Nyerges–Simicska-bejelentés teljesen váratlanul érte HírTV-s forrásainkat, név nélkül többen is csak annyit mondtak, házon belül is csak néhány napja kezdtek el arról suttogni, jöhet Nyerges; miközben pletykák több potenciális vevőről is vannak. Az ott dolgozóknak későbbre ígértek tájékoztatást, egyelőre nekik sincs tudomásuk arról, hogyan tovább.

Szeretnénk, ha hagynának minket dolgozni. Ahogy eddig is tettük a dolgunkat, ezután is csak ezt akarjuk – mondta egyikük.

Nyerges Simicska egyik legrégebbi üzlettársa, sokáig volt a Közgép vezérigazgatója is, de neki Simicskával ellentétben nem volt éles vitája, majd látványos szakítása Orbán Viktorral. Olyannyira nem, hogy Nyerges és Orbán 2016-ban, tehát már a G-nap után együtt adtak át egy szolnoki stadiont.

Simicska Lajos a Napi.hu idei kiadványa szerint Magyarország 13. leggazdagabb embere volt az eladás előtt, vagyonát a kiadvány 80 milliárdra forintra becsülte. A cégbirodalom azonban rég túl van a csúcson: a G-nap, vagyis az üzletember és Orbán Viktor látványos 2015 februári összeveszése óta ugyanis nem kap állami megrendeléseket.

Forrás:HVG

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: