Otthon / Sportos / A nőket is lázba hozza a focivébé

A nőket is lázba hozza a focivébé

Moszkva, 2018. június 19.
Lengyel szurkoló, mielõtt megkezdõdik a Lengyelország – Szenegál mérkõzés az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának elsõ fordulójában a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 19-én. (MTI/EPA/Felipe Trueba)

Világszerte a nők csaknem harmada követi figyelemmel a vébét. Európában is vezető sport a labdarúgás; a magyarok 54 százaléka érdeklődik a foci iránt, ezzel Magyarország a világranglista 15. helyén áll.

A Nielsen Sports globális felmérése szerint a válaszadók 43 százaléka érdeklődik a futballvébé iránt, ez az öt legnagyobb európai országra vetítve 131 millió focirajongót jelent.

Tízből hét nő úgy tartja, hogy a labdarúgó-világbajnokság kimondottan vonzó esemény. Maga a sportág általában minden harmadik nőt tart lázban világszerte, míg a magyar nők kifejezetten kedvelik a focit: tízből 5-en követik. A most zajló vébéről a magyarok 90 százaléka hallott, azonos arányban a nők és a férfiak. A férfiak mintegy kétharmada, míg a nők 40 százaléka követi aktívan figyelemmel.

A focirajongó országok toplistája, amely a lakosság érdeklődésének mértékét rangsorolja, ékesen illusztrálja, mennyire sikeresen hódította meg a sport a különböző kultúrákat. Az Egyesült Arab Emírségek városi lakosságának négyötöde érdeklődik vagy nagyon érdeklődik a foci iránt, ezzel világelső. Ez az arány 3,2 milliós piacot jelent a sportág számára. Az ötszörös világbajnok Brazília lakosságának „mindössze” hatvan százaléka érdeklődik a foci iránt, ez mégis 75 milliós tömeget képez. A spanyol és a portugál lakosság foci iránti fokozódó érdeklődése az ütős nemzeti válogatottnak és az olyan sztárjátékosoknak, mint Cristiano Ronaldo tulajdonítható. Magyarország ezen a listán a 15., megelőzve Oroszországot és Nagy-Britanniát.

„A világbajnokság, több százmilliós nézőközönségével olyan megaesemény, amely dollármilliárdos bevételt generál a különféle streamelő, illetve közvetítő csatornáknak” – mondta Vágyi Erik, a Nielsen értékesítési igazgatója. A közvetítési díjak annak dacára folyamatosan emelkednek, hogy a vébét a nagyobb piacokon továbbra is ingyenesen sugározzák, a fizetős televíziós csatornák kevésbé jelentősek e téren. „Az előfizetői díjakat azért sem tudja meglökni egy-egy ilyen gigantikus sportesemény, mert csupán négyévente és rövid periódust ölelnek fel. Egy hónapokon átívelő futball-liga például sokkal alkalmasabb az előfizetői tábor szélesítésére” – tette hozzá a szakember.

forrás: atádhír.hu

About hellodelsomogy

Check Also

A horvátokat a vb-döntő előtt büntette meg a FIFA

A marketing szabályok megsértése miatt pénzbüntetést kapott a horvát és a svéd szövetség a Nemzetközi …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: