Otthon / Dél-somogyi hírek / Végigfosztogatta a Dél-Dunántúlt

Végigfosztogatta a Dél-Dunántúlt

kép forrása Internet

A Somogy Megyei Főügyészség nagyobb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal 46 éves dombóvári férfival szemben, aki sajátos módszerrel sorozatban fosztotta ki a lakóházakat Somogy, Tolna és Zala megyében.

A többszörösen büntetett előéletű vádlottat korábban már elítélte a bíróság olyan módszerrel elkövetett lopások miatt, amelyek miatt most vádat emeltek ellene. A módszer szinte minden esetben ugyanaz volt: a szerkezetlakatos végzettséggel rendelkező – ezáltal a műanyag nyílászárók felépítését jól ismerő – vádlott az éjszakai, illetve a hajnali órák nyugalmát kihasználva egy szúrólángos gázgyújtóval megolvasztotta a műanyag ablakot vagy ajtót a zárszerkezet körül, majd a zárat egy csavarhúzóval kinyitotta.

A vádlott – aki a bűncselekmények elkövetéséhez a saját, illetve kölcsönkért gépkocsikat használt – a lopássorozatot 2017 júniusa és 2017 augusztusa között követte el, melynek során 14 lakóházba tört be a Dél-dunántúli régióban. A vádlott ékszereket, készpénzt, elektronikai eszközöket vitt el, de volt olyan sértett is, akitől egy 1,3 millió forintot érő motorkerékpárt lopott el. Keszthelyen egy éjszaka négy házba tört be.

A sértetteknek több százezer forintos rongálási kára is keletkezett, mivel a megolvasztott nyílászárók használhatatlanná váltak.

A különös visszaesőnek minősülő – és egy más bűnügyben letartóztatásban lévő – vádlott a nyomozás során mindvégig tagadta a bűnösségét, ezért az ügyészség az új büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezéseit alkalmazva indítványt tett arra, hogy a bíróság milyen tartamú szabadságvesztést szabjon ki, amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott beismerő vallomást tesz.

forrás: sonline.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Hagyományőrző falunapot rendeznek Darányban

Főzőversennyel és harcászati baranta bemutatóval is várnak minden érdeklődőt a július 28-ai, darányi falunapra. A …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: