Otthon / Friss hírek / Örömükben szétverték Párizst a Franciák..

Örömükben szétverték Párizst a Franciák..

győztes döntő lefújása után a legnagyobb tömeg a párizsi Champs-Élysées-n gyűlt össze, ahol több százezeren ünnepelték a francia válogatott második világbajnoki címét. A botrányt nagyjából harminc, maszkot viselő fiatal okozta, akik betörték egy italokat áruló üzlet kirakatát, majd fosztogatni kezdtek. Páran közülük a helyszínre érkező rendőröket is megdobálták, akik erre könnygázt vetettek be.

A PEZSGŐS- ÉS BOROSÜVEGEKKEL TÁVOZÓ FIATALOK KÖZÜL TÖBBEN VIDEÓZTÁK, FÉNYKÉPEZTÉK MAGUKAT AZ AKCIÓ KÖZBEN.

A fővárosban mintegy négyezer rendőr vigyázott a rendre a döntő napján, a Champs-Élysées-t pedig teljesen elzárták a járművek elől. Nem sokkal éjfél előtt a rendőrség megpróbálta kiüríteni a sugárutat, ami további összeütközésekhez, üveg- és kődobáláshoz, illetve vízágyú és könnygáz bevetéséhez vezetett.

Franciaország más városaiban is akadtak balhék. Lyon központjában mintegy száz fiatal került összeütközésbe a rendőrséggel azután, hogy páran felmásztak egy rendőrautó tetejére. A rendőrök könnygázzal próbálták oszlatni a csoportot, a fiatalok erre kukákat gyújtottak fel, és megdobálták a rendőröket. Letartóztatásról nem érkezett jelentés.

Frouardban egy közlekedési baleset rontotta el az ünneplést, egy motoros egy 3 éves fiút és egy 6 éves lányt is elütött, mindketten súlyosan megsérültek. A tettes elmenekült a helyszínről.

Annecy városában egy 50 éves férfi életét vesztette: miután lefújták a meccset, fejest ugrott egy sekély vizű csatornába, és kitörte a nyakát. Saint-Félixben egy 30 éves férfi halt meg, mert vezetés közben kezdett el ünnepelni, és autójával nekirohant egy fának.

forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ezentúl nehéz lesz hazudni a farokméretünkről

Tegnap este az Apple elérhetővé tette az ősszel érkező iOS 12 publikus bétáját, amit mostantól …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: