Otthon / Ország-Világ / GOEBBELSHEZ HASONLÍTOTTA ORBÁN VIKTORT A VOLT PERUI KÜLÜGYMINISZTER

GOEBBELSHEZ HASONLÍTOTTA ORBÁN VIKTORT A VOLT PERUI KÜLÜGYMINISZTER

Napjaink Goebbelse címmel jelentetett meg egy írást Diego García-Sayan, volt perui külügyminiszter, emberi jogi bíró a spanyol El Paisban.

A cikk szerint a magyar miniszterelnök szektariánus és kormányzati tekintélyelvűséget gyakorol, amire az 1930-as évek óta nem volt példa Európában.

A tekintélyes politikus szerint Orbán Viktor rendszere intoleráns, idegengyűlölő és populista, valamint hasonló kormányzati propagandagépezetet működtet, mint amilyet a nemzetiszocialista propagandaminiszter, Joseph Goebbels hozott létre Adolf Hitler számára.

García-Sayan szerint a Stop Sorossal bevezetett intézkedéseket a fülöp-szigeteki Duterte, vagy a nicaraguai Ortega is megirigyelhetné. De, mint fogalmazott, autoriter hozzáállásban a lengyel kormány sem marad el Orbánék mögött.

A volt külügyér figyelmeztet, hogy a társadalom biztonságát ígérő, a “kemény kéz” politikájával hatalomra jutó rendszerek vezetői áltlában maguk sem mentesek a bűntől.

forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A legújabb szexrobot olyat tud, amire senki nem számított

Napjaink technológiai fejlődése nemcsak az autógyártásra, az űrkutatásra és a mesterséges intelligenciák fejlesztésére van jelentős …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: