Otthon / Somogy megye / Videón az akció: így mentették ki a Drávába esett fiút a rendőrök

Videón az akció: így mentették ki a Drávába esett fiút a rendőrök

A kép forrása: www.origo.hu

Fürdeni mentek a Drávára, azonban egy gyermeket elsodort a víz, többen pedig egy kőgáton és egy szigeten rekedtek. Egy drámai felvétel is kikerült az internetre a mentésről.

Egy horgász hívta a rendőrséget szerda délután, ugyanis kiszúrta, hogy egy kőgáton rekedt egy nő és egy gyerek Felsőszentmártonnál, a Dráva folyón. A rendőrség folyamatos kapcsolatban maradt a horgásszal, és kiderült, hogy további három gyerek egy szigeten rekedt, míg egy másikat elsodort a víz, és egy faágba kapaszkodva várta a segítséget.

A rendőrség két hajót is útnak indított: egyet Drávaszabolcsról, egy másikat Somogy megyéből. A sellyei rendőrök és tűzoltók közösen mentették ki az elsodródott 12 éves gyermeket a vízből, majd átadták a mentőknek.

Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki, végül a szigeten ragadt 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra. A rendőrség, a tűzoltók és a mentők gyors közös akciójának köszönhetően senki nem sérült meg.

Videó is készült a mentésről:

via Police / YouTube

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Drágább lesz a feles – roham indul a jó pálinkáért

A somogyi pálinkafőzők arra készülnek, hogy jövőre emelkednek az árak. A kereskedők és a vendéglátósok …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: