Otthon / Ország-Világ / Kibertámadást készített elő az USA és Európa ellen Irán

Kibertámadást készített elő az USA és Európa ellen Irán

Irán nagyméretű kibertámadást készített elő az Egyesült Államok és az európai országok ellen, írja az NBC News több vezető beosztású amerikai tisztviselőre hivatkozva. A nevük elhallgatását kérő források szerint az előkészítő munka ellenére egyelőre semmi se utal arra, hogy a közeljövőben be is következne a támadás.

Az amerikai szakértők szerint az irániak szoftvereket telepítettek, amelyekkel DoS-támadást intézhetnek a kritikus infrastruktúra, az elektromos hálózat, a vízellátás, az egészségügy és techcégek ellen.

Irán ENSZ-képviseletének szóvivője a vádakra reagálva az Egyesült Államokat nevezte kiberagresszornak. “Iránnak nincs szándékában kiberháborúba bocsátkozni az Egyesült Államokkal. Őszintén, a mi szempontunkból valószínűbbnek tűnik, hogy az Egyesült Államok csak saját kiberhadműveleteit akarja megindokolni a gyanúsítgatással” – mondta Alireza Mirjuszefi az NBC Newsnak.

A hírtelevízió értesülései szerint az amerikaiak arról még nem döntöttek, hogy megelőző csapást mérjenek Iránra, vagy ellentámadással válaszoljanak egy jövőbeni iráni akcióra.

forrás: 444

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ezentúl nehéz lesz hazudni a farokméretünkről

Tegnap este az Apple elérhetővé tette az ősszel érkező iOS 12 publikus bétáját, amit mostantól …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: