Otthon / Ország-Világ / Mivel Orbán a Honvédség gépével repült, arra sem lehet rákérdezni, mennyibe került az út

Mivel Orbán a Honvédség gépével repült, arra sem lehet rákérdezni, mennyibe került az út

Orbán Viktor csütörtökön a Magyar Honvédség csapatszállításra vásárolt Airbus A319-esén érkezett a magyar kormánydelegáció szerdán Tel-Avivba. A vásárlásnál hangsúlyozták, hogy nem kormánygépek lesznek, de az MTI által közreadott képekből és a repülési adatokból egyértelműen kiderült, hogy a magyar miniszterelnök a 605-ös lajstromszámú utazott Izraelbe.

Az esetről Havasi Bertalan, Orbán személyi asszisztense csak annyit mondott, „mivel a Magyar Honvédségnek van repülőgépe, ezért külföldi hivatalos utak esetén inkább a honvédségnek, és nem egy külföldi légitársaságnak fizetünk.” Arról már nem beszélt, hogy mennyi az annyi.

Meglepő módon az utazás költségére még az Echo Tv műsorvezetője is rákérdezett Németh Szilárdnál, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkáránál, aki szintén nem akarta elárulni, mennyi pénzt kapott a Honvédség ezért az útért.

„Adatokat nem szolgáltatunk ki, hiszen ezek nem kormánygépek, hanem ezek a Honvédség hadrendjébe állított gépek, és ilyenkor az a szokás a világon mindenütt, hogy ezeket az adatokat nem közlik”.

Németh Szilárd inkább úgy tekint a miniszterelnöki útra, ami egy megtisztelő kiképzési feladat a Honvédség számára. Az államtitkár úgy saccolja, hogy a Honvédség valamivel olcsóbban végzi el az utat, mintha más légitársaságra bíznák.

Egyébként a repülőgépek beszerzési árát is pont arra hivatkozva nem közölték, hogy hogy azokat a Honvédség vette, így nemzetbiztonsági okokra hivatkozva teljes titokban tarthatták a beszerzést.

forrás:444

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: