Otthon / Ország-Világ / 8 kihagyhatatlan borfesztivál a Balatonon

8 kihagyhatatlan borfesztivál a Balatonon

A remek borok mellett valóságos sztárdömping árasztja el a Balaton környékét az augusztusi borfesztiválokon. Többek között az Edda, Majka és Curtis, a Budapest Bár, Tóth Vera, a Bikini… Hévízen pedig nem más, mint a legendás Ace of Base lép majd színpadra. Az nagyszerű nedűk mellett természetesen jól is lakhat majd a közönség, és további jó hír, hogy az összes program ingyenes.

Zalakarosi bornapok

Több, mint húsz éve tartanak Zalakaroson bornapokat. Idén augusztus 9-12. között érdemes ellátogatni a zalai fürdővárosba, ahol a környékbeli borok mellett a zene lesz a főszereplő. A fellépők között minden korosztály megtalálja a kedvencét, lesz Bikini és Lóci Játszik koncert is. A gasztronómiai kínálatról a helyi termelők gondoskodnak.

Részletes program: itt

A Hévízi Borünnep sztárvendége az Ace of Base

Hévízen augusztus 16-20. között tartják a bornapokat. Nemcsak a borkínálat, hanem a zenei programok miatt is ajánljuk ezt a rendezvényt. A sztárfellépő – augusztus 20-án, a tűzijáték előtt – a 90-es évek nagy kedvence, az Ace of Base zenekar lesz. Az operettkedvelők megnézhetik a Marica grófnőt, lesz jazz, dixieland és filmsláger koncert is. A borünnep alatt kézműves és gasztronómia vásár várja a vendégeket.

Részletes program: itt 

Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét

Az augusztus 20-i hosszú hétvége Tapolcán 6 napig tart, a helyi zenekarok mellett országos nagy kedvencek is fellépnek az ünnepi borhéten.

Kelemen Kabátban, Bagossy Brothers Company, Postás Józsi, Ossián, Ocho Macho szórakoztatja a közönséget a Balaton közeli kisvárosban. A jó hangulatról a környékbeli borászatok gondoskodnak, kóstolhatunk borokat Badacsonyról, a Szent György-hegyről és a Csobáncról is.

Részletes program: itt

Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep

Augusztus első napjaiban tartják Keszthelyen a zalai borok ünnepét. Öt napra borutcává változik a tópart. Zalai és környékbeli pincészetek, gasztronómiai különlegességek, kézműves vásár, játszóház, gyerekkoncert, folklór programok és tánczenék várják a vendégeket.

Részletes program: itt

Boglári Szüret

A négynapos Boglári szüret az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes rendezvénye. A fesztivál ideje alatt szinte lehetetlen parkolóhelyet találni Balatonbogláron, ami nem is csoda, hiszen olyan előadók adnak majd koncertet, mint az Edda, Majka és Curtis, Lord és a BSW. A koncertek mellett néptánc csoportok, gyerekprogramok is várják az érdeklődőket, és idén is lesz hagyományos szüreti felvonulás, lézershow és tűzijáték. No, és ne feledkezzünk meg a remek borokról sem.

Részletes program: itt 

Lellei Borhét

A rendezvény már több, mint két évtizede nyitja a borhetek és borfesztiválok sorát az országban, és népszerűsíti a Dél-Balatoni Borvidék nedűit. A tíznapos rendezvénysorozat tetőpontja a Borhét Bora és Borkirálynőjének megválasztása az utolsó két napon. Az előadók között idén ott lesz Péter Szabó Szilvia és a Budapest Bár is, de emellett fröccsparty, néptáncegyüttesek és nagyszerű borok is várják az érdeklődőket.

Részletes program: itt

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

A Bor és Kenyér Ünnepe a környék egyik legnagyobb eseménye, amely augusztus 20-i ünnepi időszak köré szerveződik. Augusztus 20-án délelőtt kenyérszenteléssel, délután látványos elemekkel kísért Városbora választással várják a vendégeket, este pedig a Balaton felett látható a térség legnagyobb tűzijátéka.
Esténként a hajóállomáson felállított színpadon színes produkciók, koncertek várják a közönséget. A helyi csoportok mellett fellép – a többi között – Tóth Vera, Deák Bill Gyula és a 100 Tagú Cigányzenekar.

Részletes program: itt 

Balatonfüredi Borhetek

Augusztus 10. és szeptember 2. között a város legjobb borászatai a Tagore sétányra költöznek, és közvetlenül a Balaton mellett kínálják boraikat. A rendezvény ideje alatt minden nap ingyenes koncertek lesznek a Kisfaludy Színpadon. Fellép többek között Jónás Vera és a Cimbaliband is. A borhetek a város egyik legnépszerűbb rendezvénye, esténként általában a borászokkal is lehet találkozni a sétányon.

forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter milliókért foglalkoztatott tanácsadója ment megzavarni egy miskolci rendezvényt

A “Nép pártján” Bede Zsoltja megpróbálta tönkretenni a Jobbik miskolci tanácsadását TG Facebook Comments

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: