Otthon / Ország-Világ / Bulvár / Irányítható babonák

Irányítható babonák

A babonák nagy része még a kereszténység előtti időkből ered, mondhatni az egyes népek régi vallásának a maradványairól van szó. Elsősorban gyógyításra, a rontás kivédésére vagy a szerencse bevonzására használták őket, és néhányat használunk a mai napig is. Az emberek többsége ugyan csak legyint, ha átszalad előtte egy fekete macska, de akadnak olyanok is, akik azonnal megteszik a szükséges „óvintézkedéseket”, hogy elkerülje őket a baj. Vajon ki cselekszik okosan, az, aki hisz a babonákban, vagy az, aki nem?

A gondolat ereje

Ha az emberek megértenék, mekkora ereje van a gondolatainknak, teljesen meg tudnánk változtatni a világot. Csupán hinnünk kellene, hogy azzá válhatunk, amivé szeretnénk. Ugyanis amiben hiszünk, azt képesek vagyunk életre kelteni. És ez az alapja a babonáknak is: ettől működnek, illetve emiatt nem gyakorolnak semmiféle hatást az életünkre. Gondolataink és hitrendszerünk határozzák meg, hogy mennyire válunk kiszolgáltatottá.

Félelem nélkül

A babonáknak ősidők óta hatalmas ereje van. Mindenki, aki elhiszi azt, hogy a tükörtörés vagy a péntek 13. szerencsétlenséget hoz, nyugtalanító félelmet generál. Ám ennek az ellenkezője is igaz: ha valakinek meggyőződése, hogy a négylevelű lóherével megüti a főnyereményt, az pozitív energiákat szül. Pont ezek az érzések azok, amik működésbe hozzák a babonákat. A lényünk egy része elhiszi a dolgot, és ezzel megteremti a következményeket.

Programozható
Nem lehet kényszerrel megváltoztatni azt, amiben hiszünk, azonban finoman, lépésről lépésre „átprogramozhatjuk” a régi hiedelmeinket, amennyiben azok már zavaró hatással vannak az életünkre. Aki a szerencsétlenséget hozó babonáktól fél, az teremtse meg magában azt a hitet, hogy nem történhet vele rossz, és rá nincs hatással semmiféle hiedelem. Mondogassa napról napra hangosan, ezzel átalakítja az adott babona hatását.

A misztikus 13 és a péntek 13.

Ezen a napon állítólag nem használ a gyógyszer, bármibe kezdünk is, annak rossz vége lesz, és az ekkor köttetett házasságok válással végződnek. Összességében véve szerencsétlen napnak kiáltották ki, az Egyesült Államokban például olyannyira tartanak önmagában a 13-as számtól is, hogy nem létezik 13. emelet, a hotelekben és kórházakban pedig nincs 13-as szoba.

Ennek a félelemnek többféle eredete is lehet.

– A számmisztikában az 1 és a 3 összege, a 4, egyes népeknél a halál száma.

– Az utolsó vacsorán Jézus volt a 13. az apostolok között, és egy pénteki napon feszítették keresztre.

Fekete macska

Sokan közelgő szerencsétlenségtől tartanak, ha átszalad előttük egy fekete cica. Egyesek azt is tudni vélik, hogy a negatív hatás 3 hátralépéssel semlegesíthető. Szegény állatot ugyanis a középkorban kikiáltották a boszorkányok szövetségesévé, és akkoriban gazdájukkal együtt a cirmosokat is máglyára vetették. Az emberek szentül hittek abban, hogy a macska, különösen, ha fekete, rontást hoz rájuk, és pestist terjeszt.

Esküvői babonák

– Nem megyünk férjhez, ha…

…az asztal sarkához ülünk.

…tükröt törünk (egyes népi hiedelmek szerint 7 évig, mások szerint annyi évig, ahány darabra törik a tükör).

…ha körbesepernek minket.

– A gonosz szellemek állítólag különösen aktívak a nevezetes ünnepeken, így az esküvőkön is. Épp ezért régen az esküvői csokrok erős, aromás fűszerekből álltak, hogy elriasszák a démonokat.

– Gyakori, hogy miután az ifjú pár megesküdött, a násznép rizszáporral fogadja őket a templom előtt. A termékenységfokozó szokás ázsiai eredetű.

Négylevelű lóhere

Évszázadok óta a szerencse jelképe. A megtisztelő címet azzal vívta ki, hogy igazi ritkaságnak számít. Nemcsak az használ, ha megakad a szemünk egy négylevelű lóherén, hanem az is, ha ilyen alakú medált viselünk. A görögök például bajelhárító amulettként hordják.

forrás: astronet.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Vadat, halat – mert jó falat

Vadat, halat, mert jó falat… – idézhető kissé elferdítve a klasszikus, mert valóban: az utóbbi …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: