Otthon / Ország-Világ / A BÍRÓ ÚGY DÖNTÖTT, A TÁRSADALOM VÉDELME FONTOSABB, MINT SZABADON ENGEDNI AZ OLASZLISZKAI LINCSELŐT

A BÍRÓ ÚGY DÖNTÖTT, A TÁRSADALOM VÉDELME FONTOSABB, MINT SZABADON ENGEDNI AZ OLASZLISZKAI LINCSELŐT

Míg Marian Cozma egyik gyilkosa szabadon járhat, addig akadt olyan bíró, aki bár szabadlábra helyezhette volna, mégis a társadalom érdekeire hivatkozva börtönben tartotta az egyik olaszliszkai lincselőt.

Nem szabadulhat idő előtt az olaszliszkai lincselés egyik elkövetője. A harmadrendű vádlottat 2009. november 13-án jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélték úgy, hogy jó magaviselet esetében, a büntetés 4/5 részének letöltése után feltételesen szabadulhat. Ez október 20-án lett volna esedékes, a bíró azonban úgy döntött: nem engedi szabadon az elkövetőt – írja az Index.

Az indoklás szerint a fogvatartott jó magaviselete önmagában nem indokolja a szabadon engedést és

a magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabban elkövetett és egyik legnagyobb társadalmi felháborodást kiváltó ügyében a büntetési célok továbbra is csak úgy érhetők el, ha az elítélt nem kerül szabadlábra.

Végre egy ügy, ahol a bíró a társadalom további védelmét fontosabb érdeknek találta, mint az elítélt szabadlábon történő reintegrációját.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: