Otthon / Ország-Világ / Megdöbbentő rendőrségi vallomás: A párom ölte meg a soroksári kocogó nőt

Megdöbbentő rendőrségi vallomás: A párom ölte meg a soroksári kocogó nőt

Gyurik Krisztina, az áldozat

Megdöbbentő információk jutottak a Bors birtokába: a rendőrségen jelentkezett egy nő, akinek a vallomása döntő áttörést hozhat a soroksári gyilkosság megoldásában. Azt állítja: volt párja végzett Kardosné Gyurik Krisztinával.

Már lassan öt év telt el, de még mindig nem tudni, hogy ki ölte meg 2013. szeptember 25-én a Soroksáron kocogó családanyát. Az akkor 36 éves Gyurik Krisztina az esti órákban indult futni, de sosem tért haza. Lemeztelenített holttestét még aznap éjszaka megtalálták az otthonuk melletti bicikliút menti bozótos­ban, nyakán egy szorosan megcsomó­zott kötéllel. Krisztina egy gyászoló férjet és egy akkor 11 éves kisfiút hagyott maga után.

A nő özvegye, Kardos Lajos korábban Krisztina szeretőjére gyanakodott, de a férfi azóta meghalt, így arra nem maradt remény, hogy valaha is beismerő vallomást tegyen. Most mégis lehet esély a titokzatos ügy lezárására. Nemrégiben ugyanis Kardos Lajost megkereste egy ismeretlen nő, akinek szent meggyőződése, hogy volt élettársa, egy bizonyos N. ölte meg Krisztinát.

Kardos Lajos

Az ügy megszállottjává vált

– N. akkoriban közvetlenül a gyilkosság helyszíne mellett dolgozott házszigetelő munkásként. Volt élettársa nagyon agresszív embernek írta le nekem, a szakításuk után öléssel is fenyegetőzött. A nő azt mondta, hogy a VV Fanni-ügyet a kezdetektől fogva követi, a soroksári gyilkosság részleteit taglaló cikkekbe ezalatt olvasott bele. Egyik pillanatról a másikra az ügy megszállottjává vált. Akkor jött a megdöbbentő felismerése, amikor minden apró részlettel tisztában lett, miután az összes megjelent cikket elolvasta – mondta a Borsnak Kardos Lajos.

Bedagadt kézzel ment haza

– A gyilkosságot követő időben N. hazament lakóhelyére. A keze csúnyán be volt dagadva, az arcán pedig karmolások voltak. Kérdésre azt válaszolta, hogy összeverekedett a barátjával. Annak idején a nőnek ez nem tűnt fel, de most utólag belegondolva – tudván, hogy Krisztina erős volt és védekezett – azt gondolja, hogy akkor sérült meg N. – magyarázza Lajos.

A nyomozás során a kamerafelvételek alapján a rendőrök kerestek egy szürke Renault Megane autót, ami nagyjából abban az időpontban hajtott be a kerékpárútra, amikor az asszonyt megölték. A nő elmondása szerint volt párjának pont ilyen kocsija volt, amit nem sokkal később beadott egy bontóba.

Visszatért a tett színhelyére

A tragédia első évfordulóján futással emlékeztek Krisztinára a gyilkosság helyszínén. Lajos elmondása szerint a nyomravezető végignézte a sajtóban megjelent fotókat az eseményről, s az egyik felvételen felismerte a párját, N.-t.

– Ez azért érdekes, mert akkor N. már 250 kilométerre lakott, tehát több mint két órát kellett utaznia az emlékfutásra. A nő szerint lelkiismeret-furdalása lehetett. Az emlékfutás után nagyjából három hónappal a volt élettársa elmondása szerint N. öngyilkos lett. A halála napján állítólag elmondott volna valamit neki, de erre végül nem került sor – magyarázza Lajos. Az erős fizikumú N. egyébként ipari alpinistaként is dolgozott, bármilyen csomót képes volt akár csukott szemmel is megkötni.

A titokzatos nyomravezetőt telefonon értük el, de a nyomozás lezárultáig nem kíván nyilatkozni.

Részletesen feltárta bizonyítékait

A Bors információi szerint a nő – mielőtt megkereste Kardos Lajost – vallomást tett a rendőrségen, ahol részletesen feltárta a bizonyítékait. Úgy tudjuk, hogy a rendőrség komolyan vette a szavait, ki­emelten foglalkozik a fejlemények tisztázásával, így hamarosan akár teljes áttörés következhet az ügy megoldásában.

Ha a nő segítségével sikerül megtalálni a gyilkost, megkapja az özvegy által felajánlott 200 ezer forintot, a rendőrség által felajánlott ötmilliót és az önkormányzat egymillióját is.

forrás: bors.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: