Otthon / Ország-Világ / LÉTSZÁMSTOP VAN AZ ORVOSOKNÁL, MÉG AZOK SEM DOLGOZHATNAK, AKIK NEM MENEKÜLTEK EL

LÉTSZÁMSTOP VAN AZ ORVOSOKNÁL, MÉG AZOK SEM DOLGOZHATNAK, AKIK NEM MENEKÜLTEK EL

Valami nagyon fordítva működik ebben az országban. Lehet, hogy a visszafideszesített Hír TV-nél mostanában sok új munkahely nyílik, de ez nem mondható el a kórházakról, ahol továbbra is létszámstop van. Ahelyett, hogy a kormány egyáltalán megbecsülné, hogy valaki még orvos akar lenni itthon.

Kiderült, hogy a közszférában érvényes létszámstop a rezidensképzésre jelentkezőkre is vonatkozik – írja a hvg.hu egy olyan frissen végzett szülész-nőgyógyászra hivatkozva, aki éppen a szerződésének véglegesítésére vár.

“Létszámstop van, csak erről nem szóltak senkinek”

– mondta az orvos.

A rendszer úgy működik, hogy az orvosok az Állami Egészségügyi Ellátóközponttal kötnek szerződést, ott vannak alkalmazásban. A lap szerint az egyik orvos közzétette egy fórumon az egyik kórháztól kapott levelet, amiben az ÁEEK-re hivatkoznak, méghozzá a következő módon:

„a rendszerbe való belépést megelőzi a létszámzárlat alóli felmentési eljárás, amelyet névre szólóan végeznek el.”

Vannak olyan orvosok, akik hetek óta várnak az elbírálásra, miközben országos szinten van orvoshiány akár a kórházakban, akár a háziorvosi praxisokban.

A kormánynál viszont évről évre a létszámstop ellentétje zajlik: az új kormány már 13 miniszterrel, 66 államtitkárral, 117 helyettes államtitkárral működik.

forrás:alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: