Otthon / Ország-Világ / Bulvár / A magyarul rappelő Kate McKinnontól őrül meg a világ

A magyarul rappelő Kate McKinnontól őrül meg a világ

Kate McKinnon amerikai színésznő a Jimmy Fallon Show-ban

Budapesten forgatott nemrég Kate McKinnon amerikai színésznő, aki hazatérve Jimmy Fallon műsorában adta elő, mit tanult Magyarországon – a 444.hu szúrta ki a kultúrtörténeti értékű videót. McKinnon A kém, aki dobott engem című filmet forgatta a magyar fővárosban, és közben belekóstolt kicsit a magyar nyelvű kultúrába is.

A színésznő azért nem egy József Attila verset választott, mint az idei magyar költészet napján a brit nagykövet, Iain Lindsay, hanem az Animal Cannibals Yozsefváros című számával próbálkozott meg, nem minden siker nélkül:

Nem ez az első eset, hogy a Jimmy Fallon Show-ban előkerül Magyarország. Legutóbb a magyar nyelven próbálták bemutatni, mit tesz a szövegekkel a Google automatikus fordítóprogramja: angol nyelvű számokat fordítottak le vele magyarra, majd vissza angolra, mondanunk sem kell, a felismerhetetlenségig megváltoztak. A kész műveket Anne Hathaway énekelte el. A magyarra valószínűleg azért esett a választás, mert a Google fordító különösen rosszul boldogul vele.

Kate McKinnont pedig az inspirálta a tanulásra, hogy tudomása szerint az angol anyanyelvűek számára a magyar a második legnehezebben elsajátítható nyelv.

A brit nagykövet valamivel komolyabb produkcióját pedig itt nézhetik meg.

//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

Neki nyilván hivatalból is ajánlott a nyelvtanulás, de nagyon lelkesnek tűnik, a közösségi oldalakon időről időre beszámol arról, hogy áll a nyelvtanulással – például, hogy nyelvvizsgáznia kell, vagy hogy éppen megint elszavalt egy magyar verset (tavaly a Magyar Nemzetnek magyarul is nyilatkozott).

forrás: Magyar Hang

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ezentúl nehéz lesz hazudni a farokméretünkről

Tegnap este az Apple elérhetővé tette az ősszel érkező iOS 12 publikus bétáját, amit mostantól …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: