Otthon / Ország-Világ / Áder “valamennyi szempontot mérlegelve” hagyta jóvá a cafeteria-rendszer kicsinálását

Áder “valamennyi szempontot mérlegelve” hagyta jóvá a cafeteria-rendszer kicsinálását

A köztársasági elnök saját bevallása szerint “minden szempontot mérlegelt”, amikor rábólintott a megváltozott cafeteria szabályokra – írja a Népszava. A szakszervezetek szerint a munkavállalók érvelése süket fülekre talált.

Áder János hivatala arról tájékoztatta a Magyar Szakszervezeti Szövetséget (MASZSZ), hogy az államfő az adótörvények módosításáról szóló törvénycsomagot “valamennyi szempontot mérlegelve” hagyta jóvá.

A MASZSZ még közvetlenül az egyes adótörvények módosításáról szóló törvény július 20-i elfogadása után levélben fordult a köztársasági elnökhöz.

A szakszervezeti szövetség hiába kérte, hogy Áder küldje vissza megfontolásra a törvényt az Országgyűlésnek, az államfő július 23-án aláírta a mindenféle szakmai egyeztetés nélküli lopakodó megszorítást.

Kordás László MASZSZ-elnök szerint Áder János ezzel

“figyelmen kívül hagyta foglalkoztatottak tömegeinek érdekeit, akik évente átlagosan kilencvenezer forintot veszítenek a béren kívüli juttatások adózásával kapcsolatos szabályok módosítása miatt”.

A szövetség különösen aggályosnak tartja, hogy olyan társadalompolitikai célokat szolgáló cafeteriaelemek adómentessége szűnik meg, mint a munkavállalók belső mobilitását elősegítő lakhatási, illetve közlekedési támogatás, valamint az iskolakezdési támogatás.

A konföderáció érthetetlennek tartja, hogy a köztársasági elnök a vízbázis kétségkívül indokolt védelmét fontosabbnak tartja, mint a dolgozók érdekeit – zárul Kordás László közleménye.

forrás:alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: