Otthon / Ország-Világ / Nem volt halálos beteg, mégis engedték orvosai meghalni a 29 éves lányt

Nem volt halálos beteg, mégis engedték orvosai meghalni a 29 éves lányt

„Elviselhetetlenül és reménytelenül szenvedek. Minden lélegzetvétel kínzás…” – nyilatkozta Aurelia Brouwers, aki mentális problémái miatt kérte az eutanáziát orvosaitól.

Ahogy az a BBC cikkéből is kiderül, Aurelia döntését nem támogatta sem a kezelő-, sem a háziorvosa. Végső elkeseredésében fordult a hágai Levenseindekliniekhez (aminek neve magyarul azt jelenti az Élet Vége Klinika), abban a reményben, hogy ott megszabadítják őt a szenvedéseitől és engedélyezik számára az eutanáziát. Merthogy a mindössze 29 éves Aurelia Brouwers szenvedett. A holland RTL stábjának, akik végigkísérték utolsó két hetét, elmondta, minden lélegzetvétel kínzás számára.

Mikor eutanáziáért folyamodott, a fiatal nőt több mentális betegség is kínozta. Méghozzá gyerekkora óta. „Amikor 12 éves voltam, depresszióval diagnosztizáltak. Nem sokkal később borderline személyiségzavarral” – mondta Aurelia, aki közel két évtizedet élt krónikus depresszióval, öngyilkossági hajlammal, szorongással és súlyos pszichózisokkal. „29 éves vagyok, és mostanra eljutottam odáig, hogy nem bírom tovább. Elviselhetetlenül és reménytelenül szenvedek.”

Aurelia végül január 26-án vetett véget az életének a Levenseindekliniekben. Az ezt megelőző hetekben rengeteg időt töltött a szeretteivel, a barátaival, a hobbijának élt, és sokat biciklizett a szülővárosában, amit elmondása szerint mindennél jobban szeretett. Az utolsó héten még arra is maradt ereje, hogy ellátogasson egy krematóriumba és elrendezze a saját temetését.

Az RTL stábja azt mondja, a fiatal lánynak rengeteg szép és önfeledt pillanata volt az utolsó hetekben, az állapotán mégis érezni lehetett, hogy egyre csak romlik. „Sokszor volt zaklatott, és előfordult, hogy bántalmazta is magát” – nyilatkozta az egyik stábtag, majd hozzátette, az egyre zavarodottabb lány a végén már csak akkor tudott tisztán és logikusan beszélni, amikor az eutanáziáról kérdezték.

forrás: nlcafe

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: