Otthon / Ország-Világ / 3 millióért utaztatta a Fidesz-holdudvar a pedofíliát népszerűsítő Yiannopoulost és társát

3 millióért utaztatta a Fidesz-holdudvar a pedofíliát népszerűsítő Yiannopoulost és társát

Ha előadott Milo útitársa, akkor miért nem ismerhetjük a nevét? Ha pedig nem, akkor miért az adófizetők fizették az utazását?

Két Miami–Budapest–Miami repülőjegyet is vásárolt a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány, hogy Milo Yiannopoulos, a pedofíliát népszerűsítő, apácaruhában pózoló alt-rightos amerikai botrányhős előadhasson a magyar fővárosban – számol be az Átlátszó. Az ügy érdekessége, hogy a közérdekű adatigénylésre végre-valahára megadott válaszban az útitárs nevét adatvédelmi okokból kitakarták.

Felmerül a kérdés: ha az útitárs előadó (vagy a rendezvény egyéb aktív szereplője) volt, akkor miért nem publikus a neve? Ha pedig magánszemélyként érkezett, akkor miért a magyar adófizetők állták az útiköltséget?

A tényfeltáró portál egyébként megjegyzi, a fejenként valamivel több mint 1,5 milliós repülőjegy (minden díjjal, adóval, illetékkel együtt) nem számít drágának, a leggyorsabban érkező járatok még turistaosztályon is millió felett kóstálnak.

Yiannopoulosnak nem is az útiköltsége volt magas. Korábban már kiderült, a hatvanperces előadásért 20 ezer dollárt, azaz 5,5 millió forintot kapott.

forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: