Otthon / Dél-somogyi hírek / A rendőrség büntetési kvótája sem mai találmány megyénkben.

A rendőrség büntetési kvótája sem mai találmány megyénkben.

Nem példa nélküli a kaposvári rendőrkapitányságon történt eset.

Ahogyan arról beszámoltunk, a kaposvári rendőrkapitányság egyik osztályvezetőjét elbocsájtották , mert felsőbb utasításra hivatkozva körlevélben előírta a rendőröknek, hogy hetente hány bűnelkövetőt kell tetten érniük, valamint több szondáztatást és igazoltatást követelt a nagybajomi őrs rendőreitől.

Korábban Barcson is megtörtént, hogy megszabták a rendőröknek, mennyit kell büntetniük. Erről 2015ben Sneider Tamás (Jobbik) számolt be Facebook-oldalán, bizonyítékként mellékelve az elvárást igazoló utasítást. A barcsi rendőrség egyik osztályvezetője a dokumentumban leírta, hogy a kapitány elvárása szerint a szolgálati egységeknek napi tíz alkoholszondát kell elhasználniuk és minden nap ki kell szabniuk egy helyszíni bírságot, két szabálysértési feljelentést vagy egy közigazgatási bírságot. A főkapitányság nem cáfolta, hogy létezik ilyen utasítás.

A Sneider által közzétett emlékeztető szerint a Buzást felmentő megyei főkapitány, Piros Attila is tudott a kötelező bírságolásról, ugyanakkor a barcsi rendőrség teljesítményét kiválóra értékelte.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rendőrrel fenyegetett a biztonsági őr egy kisbabáját etető anyukát a plázában

Férjével és négy hetes kisbabájával ment nagybevásárlásra Pécsre egy közeli településről egy fiatal anyuka. Amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: