Otthon / Ország-Világ / Hiba a Kaposvári Rendőrkapitányságon: leváltották az osztályvezetőt

Hiba a Kaposvári Rendőrkapitányságon: leváltották az osztályvezetőt

Indoklás nélkül visszavonták a vezetői kinevezését a Kaposvári Rendőrkapitányság egyik osztályvezetőjének, mert felsőbb utasításra hivatkozva körlevélben előírta a rendőröknek, hogy hetente hány bűnelkövetőt kell tetten érniük, valamint több szondáztatást és igazoltatást követelt a nagybajomi őrs rendőreitől.

Információink szerint ezt az „elvárást” nem támasztja alá a hivatkozott értekezletről készült hangfelvétel sem. Úgy tudjuk: miután a megyei főkapitány a helyi döntésről tudomást szerzett, azonnal visszavonatta azt. A megyei főkapitány ugyanis nem írta elő, hogy hetente és az év végéig hány bűnözőt kell tetten érniük a kaposvári rendőröknek. Sajtóinformációk szerint ezt állítja a Belügyminisztérium is. Mint írják: egyetlen megyei rendőrfőkapitány sem határozott meg ilyen elvárásokat, ez a gyakorlat a rendőrségtől idegen, jogilag és szakmailag elfogadhatatlan.

Kedves olvasóink pedig eldönthetik, hogy az osztályvezetőn csupán elverik a port, a sajtó által nyilvánosságot kapott ügy miatt, vagy valóban saját ötlettől vezérelve írta elő a kvótát.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rendőrrel fenyegetett a biztonsági őr egy kisbabáját etető anyukát a plázában

Férjével és négy hetes kisbabájával ment nagybevásárlásra Pécsre egy közeli településről egy fiatal anyuka. Amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: