Otthon / Ország-Világ / Ön oltana tüzet havi 160 ezerért?

Ön oltana tüzet havi 160 ezerért?

Mert amúgy elvárjuk ezt a tűzoltóktól.

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet közleményben reagált az elmúlt napok híreire, szerintük a tűzoltók többsége nem szeretne túlórázni, hiszen a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Első körben az így keletkező túlórákat kellene pénzben kifizetni, vagy szolgálati időben elismerve, munkaviszonyba beszámítani – vélekednek.

Ijesztő és szomorú belegondolni, de jelenleg egy tűzoltó, aki 10 évnél kevesebb szolgálati viszonnyal rendelkezik, nagyságrendileg 160 ezer forint nettó bért keres, ami jóval a magyarországi átlagkereset alatt van.

“Európai szintű bérekkel, megfelelő juttatásokkal és kedvező cafeteriával újra vonzóvá kellene tenni a tűzoltó pályát. Ez megoldást jelentene az állomány megtartásához és az új belépők számának növeléséhez”

– fogalmaz az érdekvédő szervezet.

Továbbra is állítják, hogy

a tűzoltókkal szemben támasztott fokozott fizikai és pszichikai követelményeknek nem lehet megfelelni 65 éves korig.

“A folyamatosan fennálló túlórák megváltásának lehetőségeként át kellene gondolni a korkedvezményes nyugdíj bevezetését”

– fűzték hozzá.

Szóval, Ön a saját élete kockáztatásával oltana tüzet havi 160 ezerért?

forrás:afahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A legújabb szexrobot olyat tud, amire senki nem számított

Napjaink technológiai fejlődése nemcsak az autógyártásra, az űrkutatásra és a mesterséges intelligenciák fejlesztésére van jelentős …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: