Otthon / Ország-Világ / A kormány mégis megengedi a Mol-nak, hogy felépítse a felhőkarcolóját a Kopaszi-gáton

A kormány mégis megengedi a Mol-nak, hogy felépítse a felhőkarcolóját a Kopaszi-gáton

A keddi kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bemutatta az új öltönyét, majd bejelentette, hogy a kormány engedélyezi a Mol-nak, hogy felépítse a 120 méter felhőkarcolóját a Kopaszi-gáton.

Az előző ciklusban Lázár János még a Mol-székház megépítését is ellenezte, tavaly decemberben még tájsebnek nevezte az épületet. Most eldőlt a vita.

Gulyás Gergely új öltönye

A kormány nem akarja, hogy magasházak lepjék el az országot. A miniszter elmondta, hogy a kormány szándéka, hogy Budapest a hagyományos arcképét megőrizhesse, ezért a rendelet felhőkarcoló-tilalmat vezet be Magyarországon. 65 méterig nem esik szabályozás alá, 90 méterig engedélyeztetni kell, esztétikai szempontok alapján bírálják el. 90 méter felett nem épülhet épület.

A Mol-székháznak készülő magasház látványterve a a BudaPart projektbenFotó: Dbox/Index

A MOL 120 méteres felhőkarcolóját most mégis engedélyezik. A kormány azt akarta, hogy a magyar gazdaság legfontosabb szereplői megtehessék, ezért három cégnek felajánlották a lehetőséget: a Mol-nak, az OTP-nek és a Richternek. De ezek közül csak a Mol élt a lehetőséggel. A törvény hatályba lépése után már nem lesz lehetőség magasház építésre.

forrás:444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: