Otthon / Dél-somogyi hírek / Karóval jöttek: megvertek egy képviselőt Rinyabesenyőn?

Karóval jöttek: megvertek egy képviselőt Rinyabesenyőn?

Verekedésig fajuló összetűzés robbant ki állítólag önkormányzati képviselők között Rinyabesenyőn. Az egyik képviselő, Orsós György azt állítja: a másik képviselő bántalmazta. Sőt az öccsét a támadó családjából valaki karóval úgy megverte, hogy súlyosan megsérült.

Az összecsapás oka a megvert képviselő, Orsós György szerint az önkormányzati kaszálási díj tervezett emelése volt. A közmunkások ugyanis lenyírják a füvet a porták udvarán, ha ezt kérik a lakók, de mindezért fizetni kell.

– Képviselő-testületi tagként felszólaltam, hogy ha eddig ezer volt a kaszálási díj, akkor miért akarják felemelni kétezer forintra? – mondta el a történetet Orsós György. – Nekem egy alig 60 négyzetméteres területem van, ezért sokalltam a kaszálás árát. Úgy vélem, hogy a támadás azért történt, mert jártattam a számát az áremelés ellen. Holott a falubelieknek az ellenfeleim azt mondták: miattam van az emelés, mert én vertem az asztalt, ugyanis keveslem az eddigi összeget.

Orsós György az édesanyjától ment haza augusztus 7-én éjjel 11 órakor, s szerinte a másik képviselő és a rokonai már várták a faluközpontban. Orsós György az állította: rárontottak, az oldalát és a fejét ütötték. Ő csak könnyebben sérült, de amikor az öccse kiszállt az autójából, valaki fejbe vágta egy karóval. Az öccsének betört a feje, és eltört a keze. Hétfőn meg kellett műteni a kaposvári kórházban a kezét, a fején a nyílt sebét úgy varrták össze.

A történetek miatt Orsós György feljelentést tett a rendőrségen. Megkérdeztük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, hogy valóban az történt-e, amit a képviselő állít. Bakó Zsuzsanna sajtóreferens kérdésünkre azt felelte: a nagyatádi rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást, de az ügyről részleteket a nyomozás jelenlegi állása miatt nem közöltek.

Tehát azt még nem tudni, hogy végül a nyomozás Orsós Györgynek ad-e igazat, de az biztos: valóban volt verekedés, méghozzá karóval. Orsós György tovább is megy: szerinte a faluban máskor is előfordult, hogy egyesek éjszaka rátörnek a családokra az otthonukban, és a szülőket a gyermekek szeme láttára bántalmazzák. Ezért a falu többsége megfélemlítve érzi magát. A támadások többsége azonban következmények nélkül marad.

Cáfol a polgármester

Nem fedi a valóságot az, hogy felemelték volna a kaszálási díjat, tagadta a megvert képviselő történetét a polgármester, Orsós Imre. Ugyanis a tavalyi határozat van érvényben, ami ezer forintos díjat állapít meg. A polgármester hozzátette: Orsós György azonban ezt az összeget is sokallta. A polgármester magáról a támadásról nem akart nyilatkozni, mert azt magánügynek tartja. Szerinte azonban éppen Orsós György zaklatta régóta a másik képviselőt, aki egy fiatalember.

Sajnálatosnak tartja, hogy a két család ölre ment, mert másképp kellett volna rendezni az ügyet. Úgy véli, hogy hatalmi harcok állnak a háttérben.

forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: