Otthon / Ország-Világ / Fegyverkereskedelemből akarta kifizetni a tandíját egy svéd fiatal, de lebukott a balkáni beszerzőkörútján

Fegyverkereskedelemből akarta kifizetni a tandíját egy svéd fiatal, de lebukott a balkáni beszerzőkörútján

Összesen 19 pisztolyt találtak annál a 21 éves svéd férfinál, akit hétfőn tartóztattak le Albániában. Sebastian Vall terve az volt, hogy a fegyvereket otthon eladja a megrendelőknek, hogy a bevételből ki tudja fizetni a tandíját. 

A férfi a pisztolyokat Koszovóban vette, és busszal utazott Montenegró felé, amikor a murriqani határátkelőnél elfogták. A 7,65 milliméteres pisztolyokat a ruhái közé rejtette, csak arra nem számított, hogy a Németországba tartó járművet kutyákkal is átvizsgálják.

A kihallgatásán azt állította, hogy sem az eladókat, sem a vevőket nem ismerte, az ő dolga csak annyi lett volna, hogy Svédországba vigye a fegyvereket. „Csak a pénzért csináltam, mert munkanélküli vagyok. Tanulni szeretnék, de nem volt pénzem, ezért belementem” – védekezett Vall, aki ellen nemzetközi fegyverkereskedelem miatt emeltek vádat, amiért 7-től 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. (Reuters)

forrás:444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: