Otthon / Friss hírek / MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁVAL MŰKÖDŐ HATÁRELLENŐRZÉST TESZTELHET AZ EU A MAGYAR HATÁRON

MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁVAL MŰKÖDŐ HATÁRELLENŐRZÉST TESZTELHET AZ EU A MAGYAR HATÁRON

Új fejezet jöhet a határellenőrzéseknél, ha valóban sikerül bevezetni a mesterséges intelligenciával működő hazugságvizsgálókat.

Az Azonnali szúrta ki a New Scienctist cikkét, miszerint animált, mesterséges intelligenciával működő hazugságvizsgáló határellenőrt tesztel magyar, lett és görög határállomásokon az EU, a projektet pedig a magyar rendőrség irányítja.

Azt írják, az iBorderCtrl nevű rendszer George Boultadakis, a projekt koordinátora szerint a biometrikus adatokon túllépve a megtévesztés biomarkereit fogja figyelni.

Lényegében arról van szó, hogy a rendszer az ellenőrzőponton már átjutott embernek kérdéseket tesz fel, például arról, hogy mi van a bőröndjében, illetve ha kinyitnák azt, akkor valóban azt találnák-e benne, amit korábban mondott.

Mindeközben a gép a válaszok során az arcot figyeli, azon belül harmincnyolc mikrogesztust, és ebből rájön, hogy hazudik-e a vizsgált személy.

Aki nem megy át a teszten, azt a határőrökre bízzák. A rendszer a cikk szerint még „csak” 76 százalékos pontosságú, a cél a 85 százalék elérése.

A programra 4,5 millió eurót szánt az Európai Unió, de részleteket még nem tudni róla. Az iborderctrl.eu honlapon viszont valóban ott szerepel a magyar rendőrséggel való együttműködés és az, hogy hamarosan tesztelni fogják a rendszert a magyar határon.

forrás: alfahir.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: