Otthon / Friss hírek / Szatirikus üzenettel válaszoltak Kövérnek a történelemtanárok

Szatirikus üzenettel válaszoltak Kövérnek a történelemtanárok

Ha Kövér szerint még mindig marxista vagy posztmarxista a történelemtanítás, akkor ez igazából a Fidesznek köszönhető – mutatott rá a Történelemtanárok Egylete.

Ahogy arról beszámoltunk, Kövér László, a parlament fideszes elnöke szerdán “a rendszerváltoztatás kudarcterületének” nevezte a történelemoktatást, mert mint mondta, szerinte gyakorlatilag “ugyanazt a marxista, posztmarxista koloncot cipeljük a nyakunkban, mint amit a második világháború után a nyakunkba akasztottak”, és Kövér szerint itt az ideje, hogy “végre megpróbáljuk magunk értelmezni a történelmünket és visszavenni azt, ami a miénk”.

A Törtémelemtanárok Egylete érthető módon magára vette a megjegyzést, amelyet azonban egy szmájlikkal teletűzdelt Facebook-posztban figuráznak ki, rámutatva arra, hogy a történelemtanítást már évek óta a fideszes kormány által elfogadott tantervek és tankönyvek határozzák meg, így ha ez Kövér szerint marxista vagy posztmarxista, az leginkább a Fidesznek köszönhető:

Szerintetek mire alapozhatja állításait? A jelenleg forgalomban lévő, általuk válogatott körrel íratott, majd lektoráltatott, engedélyezett tankönyvekre? Az általuk bevezetett NAT-ra és kerettantervre? 🙂 Vagy a történelemórákra lopakodott be titkon, és ott előre be nem jelentett marxista szemléltetőeszközöket látott? 🙂 És mi lesz a megoldása? Kikapcsolja a mikrofonjainkat? Vagy választ valami mást azoknak a kommunistáknak az eszköztárából, akikkel harcban állónak hiszi magát? Az eszköz akkor legalábbis onnan lenne, ahonnan az alapállása: az ideológiai alapú politikavezérelt történelemoktatás óhajtása. 🙂

A szervezet egy szatirikus képet is mellékelt a bejegyzéshez, ezen a “Gondolkodók Klubjának” ülése látható, ahol mindenki bekötözött szájjal van jelen.

forrás: HVG

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jobbik: A Fidesz-propaganda tesz a törvényre, amikor bukik a kampányhazugság

“Jogerős ítélet is kimondja már, hogy a kormánypárti lakájmédia hazudott a borsodi időközi választás kampányában. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: