Otthon / Friss hírek / TOVÁBBRA IS TANÁRHIÁNYTÓL SZENVEDNEK A TANKERÜLETEK
forrás:internet

TOVÁBBRA IS TANÁRHIÁNYTÓL SZENVEDNEK A TANKERÜLETEK

Másfél hónappal a tanévkezdés után, október közepén is mintegy 1300 betöltetlen pedagógus álláshely volt a Klebelsberg Központ (KK) által fenntartott intézményekben – írja a Népszava azokra az adatokra hivatkozva, amelyeket közérdekű adatigénylésükre kaptak a tankerületektől.

A lap azután fordult mind a 60 tankerületi központhoz, miután a KK szeptemberben azzal utasította el érdeklődésüket, hogy ők közvetlenül egyetlen iskolát sem tartanak fent, tehát kiadható adataik, statisztikáik sincsenek.

Az összesített adatok szerint október első felében pontosan 1286,85 betöltetlen pedagógus álláshely volt a tankerületek által fenntartott intézményekben. Vannak olyan tankerületek – mint például a nagykanizsai, bajai, kazincbarcikai, miskolci, mezőkövesdi, kisvárdai – ahol a tankerületi vezetők állítása szerint az adatszolgáltatás időpontjában egyetlen betöltetlen tanári álláshely sem volt.

A Népszava azt írja, noha a hírek szerint a pedagógushiány inkább a vidéki településekre jellemző, az adatigénylésükre megküldött dokumentumokból az olvasható ki, hogy Budapest több tankerületében is kiemelkedő a betöltetlen álláshelyek száma. Az első helyen azonban a Békéscsabai Tankerület áll, 126,75 betöltetlen pedagógus álláshellyel.

További adatot a Népszava cikkében olvashatóak!

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A kormány megígérte Brüsszelnek, hogy legkésőbb két év múlva újra csatlakozhatnak a hálózathoz a napelemesek

Vállalta a kormány hogy legkésőbb két év múlva kivezeti az október végétől élő korlátozást, ami …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: