Otthon / Friss hírek / HARMINCEZRET BUKHAT HAVONTA EGY MELÓS A CAFETÉRIA ADÓJÁN, SZAKSZERVEZETI TÜNTETÉS LESZ HOLNAP

HARMINCEZRET BUKHAT HAVONTA EGY MELÓS A CAFETÉRIA ADÓJÁN, SZAKSZERVEZETI TÜNTETÉS LESZ HOLNAP

A béren kívüli juttatások megadóztatása a szakszervezetek szerint akár nettó harmincezres fizetéscsökkenést is jelenthet a munkavállalóknak, ez pedig nagyon rossz irányba mutat a kivándorlás és munkaerőhiány időszakában.

hvg.hu azt írja, utcai demonstrációt tartanak november 6-án, kedden délután a magyar szakszervezetek Budapest belvárosában, tiltakozásul a béren kívüli juttatások megadóztatása ellen.

Az ötletgazda a Paksi Atomerőmű Zrt. váltóműszakos dolgozóit tömörítő Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete (MÉSZ), de az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) és a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) kezdeményezésére a két nagy szakszervezeti konföderáció, a LIGA Szakszervezetek és a Magyar Szakszervezeti Szövetség szervezi a demonstrációt – írják.

Az EVDSZ szerint a csökkenést mindenki meg fogja érezni, rosszabb esetben havi 30 ezres csökkenéssel is lehet számolni, így a magyar munkavállalók még rosszabb helyzetbe kerülnek akár csak a V4-es országok munkásaival szemben is.

A tüntetők a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri épülete előtt gyülekeznek kedd délután 3-kor, ahol petíciót akarnak átadni Matolcsy György jegybankelnöknek, majd innen menet indul a Kossuth térre, ahol folytatódik a tüntetés.

(Fotó: Máthé Zoltán/MTI)

forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: