Otthon / Friss hírek / Ízléstelen, de nem törvénysértő a női mellek alakján viccelődni a közrádióban

Ízléstelen, de nem törvénysértő a női mellek alakján viccelődni a közrádióban

Végzett a Médiatanács a női mellek alakjain viccelődő rádiós műsorvezetők ügyében tett bejelentés vizsgálatával, és megállapította, hogy a beszélgetés nem sértett meg senkit, de ízléstelen volt.

Augusztusban magunk is beszámoltunk arról, hogy a Petőfi rádió reggeli műsorában a műsorvezetők, Harsányi Levente és Szabó Győző a női melleken viccelődött, miközben a szoptatásról beszélgettek. Olyan jelzőkkel illették a melleket, mint „vizslafüle”, „kirabolt hátizsák” vagy „bevásárlószatyorba dobott vasgolyó”.

Az elhangzottak miatt egy hallgató bejelentést tett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsánál. Szerinte Harsányiék produkciója egyrészt az emberi méltóságot sértő tartalom volt, másrészt a kiskorúakat is veszélyeztette.

SZABÓ GYŐZŐ ÉS HARSÁNYI LEVENTE – FORRÁS: PETŐFI RÁDIÓ/ZIH ZSOLT

A 168 óra megszerezte a Médiatanács határozatát, amiben kifejtik, hogy az érintett műsor témája a nők szoptatása volt, a Szoptatás Világhetének apropóján. A műsorvezetők az adásban „az anyatejes táplálás fontosságát hangsúlyozták, és a nyilvános szoptatással kapcsolatos különböző véleményekről beszélgettek”. Megállapítják, hogy a műsorvezetők nem sértették meg senki méltóságát, és „vicceik” nem veszélyeztették a kiskorúakat sem.

A határozat végén azért elismerik, hogy „a műsorvezetők szóhasználata sértő, bántó és kifejezetten ízléstelen volt, a megnyilvánulások a közszolgálati médiaszolgáltatásban nem elfogadhatóak”.

forrás: nlCafe.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mészáros Lőrinc szerint tévhit, hogy csak úgy odaadják a munkát, azért minden esetben versenyezni kell – 444.hu

Péntek délelőtt Szijjártó Péter megtekintette a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt. gépbemutatóját Debrecenben, a cég …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: