Otthon / Friss hírek / MOST MÁR TÉNYLEG KIJÖNNE A SITTRŐL A SKÁLÁS GYILKOS

MOST MÁR TÉNYLEG KIJÖNNE A SITTRŐL A SKÁLÁS GYILKOS

Jövő tavasszal újra megpróbálkozik a feltételes szabadlábra helyezés iránti kérelme elfogadtatásával Bene László, akit társával, a börtönben elhunyt Donászi Aladárral együtt négy ember kegyetlen kivégzése miatt 1996-ban életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek. Bene kétszer már kísérletet tett szabadulására, de másodfokon mindkét próbálkozása elbukott.

Harmadszor is megpróbálja a szabadulást a skálás gyilkosként ismert Bene László. Eddigi két szabadlábra helyezési kérelmét ugyanis (2016-ban és 2018 tavaszán) elsőfokon ugyan jóváhagyták, de a fellebbviteli bíróság mindkét alkalommal úgy döntött, az életfogytiglanra ítélt férfinek börtönben kell maradnia.

Bene most

minden idegszálával a szabadulást tervezi

– írja a Blikk. Bár tavasszal még ő maga is úgy gondolta, nem szeretne kijönni, mostanra azonban úgy látszik, meggondolta magát, mégis vágyik a szabad életre. A bulvárlap azt írja, jövő tavasszal újra felülvizsgálják,

változott-e annyit a börtönben a személyisége a bent töltött évtizedek alatt, hogy a társadalomba való visszaengedése esetén garantálható a jogkövető magatartása.

A gyilkos egyik rabtársa a lapnak azt nyilatkozta, Bene mostanában nem is dolgozik a börtönben, mert azt mondja, minden idegszálával a szabadulását tervezi, és nem akarja, hogy bármi elvonja erről a figyelmét. Hónapok óta másról sem beszél, csak arról, mit csinál majd, ha szabadul. Próbál mindent kitalálni előre, nehogy megint visszakerüljön. Évek óta szociális munkásnak tanul, hogy legyen munkája kint.Állítólag valami komoly kártérítési pénz is jár neki a rossz börtönkörülmények miatt, abból akar lakást venni – árulta el egy másik elítélt.

A férfi ügyvédje, Soltész Katalin szerint Benének tervei vannak a szabad életre. Ám nagy kérdés, hol fog élni szabadulása után, ugyanis rokonainak nincs saját ingatlanjuk, a kártérítési pénz pedig még kérdéses.

Bene László 1989 és 1994 között társával, a börtönben rejtélyes körülmények között elhunyt (a hivatalos verzió szerint öngyilkos lett, de az erről szóló videófelvétel eltűnt) Donászi Aladárral négy embert gyilkolt meg: egy rendőrt a budai (azóta lebontott) Skála áruház pénzszállítói közül, egy 23 éves egyetemisták, valamint két vadászt, akik a két gyilkos lőgyakorlatára lettek figyelmesek. A Legfelsőbb Bíróság (a Kúria jogelődje) 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek őket. Az akkori jogi szabályozás szerint legkorábban rá 20 évre lehettek volna feltételesen szabadlábra helyezhetők.

forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Szijjártó szerint nincs abban semmi meglepő, ha a magyar kormány kémszoftvert vásárol

„Nincs abban semmi meglepő”, ha Magyarország külföldről vásárol speciális kémszoftvert, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: