Otthon / Friss hírek / AZ IZRAELI VÉDELMI MINISZTERT ANNYIRA MEGVISELI A GÁZAI TŰZSZÜNET, HOGY INKÁBB LEMOND

AZ IZRAELI VÉDELMI MINISZTERT ANNYIRA MEGVISELI A GÁZAI TŰZSZÜNET, HOGY INKÁBB LEMOND

Bejelentette lemondását Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter szerdán, egy nappal azután, hogy Izrael tűzszüneti megállapodást kötött a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász szervezettel – jelentette a helyi média.

Liberman pártja, a Izrael a Hazánk (Jiszrael Béténu) frakciója számára összehívott rendkívüli értekezleten jelentette be lemondását, amely két nap múlva lép érvénybe.
“Ha Liberman valóban lemond, akkor elkerülhetetlen a kneszet feloszlatása” – közölte a koalíció egyik képviselője a Jediót Ahronót című újság honlapjával, a ynettel még a bejelentés előtt. Az izraeli törvények szerint a miniszter lemondásával Benjámin Netanjahu miniszterelnökhöz kerül vissza a védelmi tárca irányítása.

“A tegnap történtek, a Hamásszal folytatott egyezkedés a terrornak való behódolással ér fel. Nincs erre semmiféle más meghatározás, nincs ennek semmiféle más jelentése”– indokolta lépését a médiának Liberman.

“Jelenleg csak rövid távra vásárolunk nyugalmat annak árán, hogy hosszú távon súlyos csapás éri nemzetünk biztonságát”– tette hozzá élesen bírálva a Hamásszal előző napon kötött megállapodást. Az izraeli biztonsági kabinet keddi üléséről beszámoló sajtójelentések szerint ugyanakkor az ülésen Liberman nem szállt síkra a készülő fegyverszünet ellen, amikor a vita összegzésekor Netanjahu bejelentette.

Avigdor Liberman távozásával várhatóan Szofa Landver, a bevándorlók ügyeivel foglalkozó miniszter is távozik hivatalából. A Zsidó Otthon (Bájt Hajehudi) nevű jobboldali nacionalista párt belső köreiből származó információ szerint a pártot vezető Naftali Bennet csak azzal a feltétellel hajlandó bennmaradni a kormányban, ha ő kapja meg a védelmi tárca irányítását.

forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Még tovább drágulhat minden, az egekben az infláció: mit tesznek Orbánék?

A legfőbb fogyasztási cikkek ára már az egekben jár egy ideje, elég csak a kenyérre, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: