Otthon / Friss hírek / Mégis mi folyik itt?!” – Tüntettek a lezárt Elios-ügy miatt az NNI épületénénél

Mégis mi folyik itt?!” – Tüntettek a lezárt Elios-ügy miatt az NNI épületénénél

Bár az unió csalás elleni hivatala, az OLAF egyértelmű csalásokat tárt fel, a magyar hatóságok bűncselekmény hiányában mégis megszüntették az Elios-ügyben indult eljárást. Emiatt tüntetett ma a Nemzeti Nyomozó Iroda épületénél a Főnix Mozgalom.

A Főnix mozgalom hirdetett november 12-én hétfőre állampolgári tiltakozó akciót a Nemzeti Nyomozó Iroda épületéhez amiatt, hogy a magyar hatóságok bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios-ügyben indított eljárást, annak ellenére, hogy az OLAF egyértelmű csalásokat tárt fel.

A tiltakozó akció keretében a résztvevők fényforrásokkal, okostelefonokkal és zseblámpákkal világították meg az NNI épületét. “Nem lophatják el tőlünk a fényt, a biztonságot és a jogállamba vetett maradék bizalmunkat. Világítsunk rá az igazságra együtt!” – szólt a demonstráció szlogenje.

© Reviczky Zsolt
© Reviczky Zsolt
© Reviczky Zsolt

Az eseményen felszólalt Horgas Péter, a Főnix Mozgalom alapító tagja, Gonda Bettina, az Eleven Gyál aktivistája, valamint Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő.

© Reviczky Zsolt
© Reviczky Zsolt
© Reviczky Zsolt

“Pillanatok alatt lezárták ezt a nyomozást, ez pedig nem más, mint az Európai Unió szembe köpése. Ezzel a miniszterelnök megtette a harmadik lépést arra, hogy kivezesse Magyarországot az unióból” – hangoztatta a helyszínen Hadházy Ákos.

forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kalapáccsal vertek agyon egy idős nőt, mert rájött, hogy meglopták

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy nő és egy férfi ellen, akik még 2020 …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: