Otthon / Friss hírek / FELÜLVIZSGÁLHATJÁK AZ UTOLSÓ 48 ÓRÁBAN KÖTÖTT LTP-SZERZŐDÉSEKET

FELÜLVIZSGÁLHATJÁK AZ UTOLSÓ 48 ÓRÁBAN KÖTÖTT LTP-SZERZŐDÉSEKET

Varga Mihály pénzügyminiszter az ATV-nek adott interjújában elmondta, hogy a lakástakarék-pénztári rendszer átalakításának utolsó 48 órájában kötött szerződések szerinte nem lakáscélúak, hanem spekulatívak voltak, ezért felülvizsgálhatják azokat.

„Az utolsó 48 órában tömeges volt a szerződéskötés. Ebből is látszik, hogy sok esetben nem lakáscélú, hanem spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek. Amikor sokan, tömegesen próbálnak egy 30 százalékos állami támogatást igénybe venni, akkor azt nem feltétlenül lakásfelújításra akarták felhasználni.”

Azt persze nem tette hozzá, hogy aki addig csak gondolkodott a szerződéskötésen, de még nem vágott bele, annak nem hagyott sok időt a kormány arra, hogy szerződést kössön, hiszen két nap alatt megszűntette az addig biztosnak tűnő konstrukciót.

A pénzügyminisztertől megkérdezték azt is, hogy ki tudja-e jelenteni, hogy nem lesz visszamenőleges a törvénykezés, amire Varga nem azt mondta, hogy ki tudja, hanem azt, hogy „miért lenne?”.

Azonban azt is hozzátette, hogy szerinte azt, hogy szabályosak voltak-e a szerződéskötések, vizsgálhatják. Ez azonban már nem a Pénzügyminisztérium, hanem a pénzügyi felügyelet hatásköre, így a jegybank vizsgálhatja, hogy valóban határidőre történtek-e a szerződéskötések.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mészáros Lőrinc cége újabb gigaprojektet nyert el

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. végezheti el az Apátfalva- Mezőhegyesi Öntözőrendszer …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: