Otthon / Friss hírek / Végrehajtási eljárást indítottak Németh Szilárd ellen

Végrehajtási eljárást indítottak Németh Szilárd ellen

Az Eötvös Károly Intézet azért beperelte be Németh Szilárdot, mert a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára tavaly március 17-én a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy az Eötvös Károly Intézet a Közhasznúsági jelentésében megjelöltnél „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól.

Ezt az állítását Németh Szilárd azzal tetézte, hogy azt is mondta, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok képviselői a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amely tájékoztatást a bizottságban ülő ellenzéki képviselők ugyancsak meghallgatták.

Az Eötvös Károly Intézet hétfői közleményében azt írja, a Fidesz alelnökének híresztelése azért is volt fenyegető számukra, mert jogszerűen Magyarországon csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval illetett személyeket, súlyos bűncselekmények gyanúsítottjait szabad lehallgatni.

Ezek után az Eötvös Károly Intézet tavaly december 1-én a Fővárosi Törvényszéken elsőfokon megnyerte a Németh Szilárd állításai miatt indított pert, mivel Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet jóhírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani.

Ezt a pereskedést 2018. április 17-én másodfokon immár jogerősen is megnyerték, azonban Németh Szilárd az őt elmarasztaló és kötelező ítéletet azóta sem hajtotta végre. Emiatt vele szemben az Eötvös Károly Intézetnek végrehajtási eljárást kellett indítania.

A Fővárosi Törvényszék november 15-én a végrehajtás tárgyában kelt végzése elrendeli, hogy Németh Szilárd, saját költségén hozza nyilvánosságra közleményben kifejezett sajnálkozását, egyben kötelezi a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy mivel megsértette az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Közhasznú kft-nek a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, fizessen 15 napon belül az intézet részére 350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget.

A bíróság elrendelte az adósság végrehajtását.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

forrás: 24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: