Otthon / Friss hírek / Feltett egy kérdést a fideszes képviselőnek a Hír Tv riportere, aznap dolgozott utoljára

Feltett egy kérdést a fideszes képviselőnek a Hír Tv riportere, aznap dolgozott utoljára

Egy indokolt, szakmai kérdést mert feltenni a nemzetbiztonsági bizottság üléséről távozó fideszes Halász Jánosnak a Hír Tv egyik riportere, amiben a Magyar Idők Gruevszki-cikkét firtatta, a hvg.hu információi szerint másnap távozott a csatornától. Bár a munkaszerződését közös megegyezéssel szüntették meg, tévés forrásaink szerint emiatt az egy kérdésből lett azonnal belső vihar, másnap pedig már be is hívták.

Ahogy arról tudósítottunk, a parlament nemzetbiztonsági bizottsága szerdán tartott rendkívüli ülést Nikola Gruevszki miatt, de a Fidesz nem szavazta meg a napirendet, ezért az ülés alig negyedóra után véget is ért. A kormányoldalról csak Halász János jelent meg, aki a saját nevében, illetve az egyik távollévő fideszes nevében szavazott a napirendről, így ezzel a két „nem” vokssal fúrta meg az érdemi tanácskozást.

Ez után kapta el a folyosón az ülésről távozó Halászt a Hír Tv riportere, Medgyesi Miklós és azt a kérdést tette fel neki: „ha Demeter Mártát támadják minősített adatokat nyilvánosságra hozatala miatt támadják, akkor amiatt lesz-e vizsgálat, hogy a Magyar Idők címlapon hozta Gruevszki menekültügyi eljárásának végeredményét?”

A csatornához közeli, névtelenséget kérő forrásaink szerint rapid gyorsasággal belső ügy lett a kérdésből, a Simicska Lajostól átvett Hír Tv vezetése látni akarta a rögzített anyagot.

Medgyesi Miklóst egy nappal később, csütörtökön már be is hívták, és a megbeszélés végén közös megegyezéssel távozott a tévétől, ahol 5 éve dolgozott. Forrásaink szerint Medgyesi belement ugyan a kompromisszumos megoldásba, de villámgyors távozása nyilvánvalóan kapcsolatban van a Halásznak feltett kérdéssel.

Megkerestük a szerkesztő-riportert is, aki megerősítette, hogy csütörtökön közös megegyezéssel elhagyta a Hír Tv-t, de kérdéseinkre nem válaszolt, mert köti a munkaszerződése.

Megkérdeztük Halász Jánost, szerinte van-e bármilyen összefüggés a neki feltett kérdés, és a riporter azonnali behívatása, majd távozása között, illetve vajon miért reagált ilyen sebességgel a Hír Tv vezetése. A párt sajtóosztályától viszont azt a választ kaptuk, hogy az ügyet “a Hír TV belügyének tartják, ezért forduljunk a csatornához”.

Amit addigra természetesen már megtettünk, amint a Hír Tv vezetőségének reagálása is befut, azzal is kiegészítjük cikkünket.

forrás: HVG

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Varga Judit talált egy ürügyet, hogy meghívja George Clooney-t – hvg.hu

Egy kávé mellett csevegnének a magyar jogállamiság valós helyzetéről. Igazi pezsgést hozott a magyar politikusok …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: