Amikor minden perc számít, akkor akár bolti krémtúróval is készíthetjük, de ha három percen semmi sem múlik, akkor érdemes házilag készíteni mellé a krémtúrót, így legalább tényleg olyan lesz, mint amit nagyon szeretünk: valódi vaníliával készült és nagyon gyümölcsös.
Elkészítési idő 35 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag Leveles tészta
- 25 dkg túró
- 1 Vaníliarúd
- 10 dkg cukor
- 10 dkg fagyasztott málna
- 10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- 1 egész tojás szétválasztva
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kicsomagoljuk.
A túrót a vaníliarúd kikapart magjaival, a cukorral, a kissé felengedett málnával és a tojássárgájával botmixerrel pépesre keverjük.
A tésztát keresztben két egyforma lappá vágjuk, majd megkenjük a túrókrémmel, és megszórjuk az erdeigyümölccsel.
Mindkét lapot úgy tekerjük fel, hogy az egyik oldalát felcsavarjuk a közepéig, majd a másik oldalát is.
Az így kapott pillangó-alakokat négy felé vágjuk, megfordítjuk, és megkenjük a tojásfehérjével.
20 perc alatt megsütjük.