Otthon / Friss hírek / Málnás, krémtúrós pillangók

Málnás, krémtúrós pillangók

Amikor minden perc számít, akkor akár bolti krémtúróval is készíthetjük, de ha három percen semmi sem múlik, akkor érdemes házilag készíteni mellé a krémtúrót, így legalább tényleg olyan lesz, mint amit nagyon szeretünk: valódi vaníliával készült és nagyon gyümölcsös.

Elkészítési idő 35 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag Leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 1 Vaníliarúd
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg fagyasztott málna
  • 10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 1 egész tojás szétválasztva

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kicsomagoljuk.

A túrót a vaníliarúd kikapart magjaival, a cukorral, a kissé felengedett málnával és a tojássárgájával botmixerrel pépesre keverjük.

A tésztát keresztben két egyforma lappá vágjuk, majd megkenjük a túrókrémmel, és megszórjuk az erdeigyümölccsel.

Mindkét lapot úgy tekerjük fel, hogy az egyik oldalát felcsavarjuk a közepéig, majd a másik oldalát is.

Az így kapott pillangó-alakokat négy felé vágjuk, megfordítjuk, és megkenjük a tojásfehérjével.

20 perc alatt megsütjük.
 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: