Otthon / Friss hírek / Állítólag négy 108 MP-es kamerájú telefont is kiad a Xiaomi

Állítólag négy 108 MP-es kamerájú telefont is kiad a Xiaomi

Az egyik appban arra utaló jeleket találtak, hogy akár négy olyan telefonon is dolgozhat a Xiaomi, amelyek elsődleges kamerája 108 megapixeles. -írja a HVG

Mit neki 64 MP? Úgy tűnik, a Xiaomi beleszeretett a Samsung óriási felbontású, 108 MP-es ISOCELL Bright HMX érzékelőjébe, és a várhatóan októberben bemutatkozó Mi Mix 4 mellett még további négy olyan telefonon is dolgozik, amelyekbe ilyen modul kerülhetne.

© Samsung

Az XDA Developers vette észre, hogy a gyártó Mi Gallery appjához, ahol teljes felbontásban lehet megnézni a 108 MP-es képeket, négy új Xiaomi-eszköz támogatását adták hozzá. Ezek kódnevei: tucana, draco, umi és omi. Mind a négy kódnév – állítja az XDA Developers – a Xiaomi még nem kiadott eszközéhez tartozik, amelyek lehet, hogy majd megoszlanak a Redmi és a Mi márka között. A használt érzékelő minden bizonnyal a Samsung ISOCELL Bright HMX, miután a Sony egyelőre nem jelentett be konkurens terméket.

Mindez persze nem jelent mindent felülíró bizonyítékot arra, hogy valóban négy 108 MP-es telefon készül, mindenesetre logikusnak látszik, ugyanis ha csak a képek megtekintése miatt vette volna be ezeket a Gallery app, akkor miért korlátozta volna ezt csak rájuk. Az viszont érdekes, hogy a Mi Mix 4 (amiről állítják, hogy 108 MP-es lesz) nincs benne az alkalmazás listájában. Ez vagy azt jelenti, hogy tévedtek a korábbi értesülések, és a Mi Mix 4-nek nem lesz ekkora kamerája, vagy azt, hogy csak később adják hozzá a támogatását a Mi Gallery apphoz.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: