Otthon / Barcsi hírek / EGY HÖLGY A KORMÁNYPÁRTI URAKKAL SZEMBEN: ANDERNÉ RÖSZLER ERIKA VEZETI A JOBBIK SOMOGYI KÖZGYŰLÉSI LISTÁJÁT
Anderné Röszler Erika (kép forrása: FB)

EGY HÖLGY A KORMÁNYPÁRTI URAKKAL SZEMBEN: ANDERNÉ RÖSZLER ERIKA VEZETI A JOBBIK SOMOGYI KÖZGYŰLÉSI LISTÁJÁT

Talán jutottak el információmorzsák a somogyi Fidesz döntéshozói felé arról, hogy a Jobbik megyei közgyűlési listáját ki vezetheti, s lehet, hogy ennek köszönhető az a váratlan csere, amit a sorrendjükben nemrég eszközöltek. Ismeretes, hogy az elsőként kihordott szórólapokon a Fidesz-KDNP barcsi polgármesterjelöltje még csak nem is szerepelt az első tízben, most viszont arról cikkezett a barcsi sajtó, hogy Koós Csaba hipp-hopp a hetedik lett listán.

Koós Csaba. Kép forrása: Barcsmédia

Nem lenne elképzelhetetlen, hogy a Jobbik listájáról kiszivárgó hírek kényszerítették villámgyors változtatásra a kormánypártokat. Hiszen, hogy nézett volna ki, hogy miközben a KDNP-vezér Semjén Zsolt szeptember 10-i barcsi lakossági fórumát is azzal reklámozzák, hogy nekik Barcs az első, addig az ottani polgármesterjelöltjüknek esélye sincs arra, hogy bekerüljön a Somogyország legfőbb legitim politikai testületeként funkcionáló, 15 fős közgyűlésbe.

Úgy, hogy közben a Marcaliban induló Huszti a második

Huszti Gábor (kép forrása. TaviTV)

a Nagyatádon ringbe lépő Kárpáti pedig a harmadik a fideszes rangsorban.

Kárpáti László (kép forrása: Somogy Megyei Önkormányzat)

Úgy, hogy közben a településvezetői címért folytatott küzdelemben Koós igazán esélyesnek tartott riválisa, a Jobbik mellett még másik öt szervezet által is támogatott Anderné Röszler Erika vezeti a néppárt megyei közgyűlési listáját.

Ezt a blamát, a barcsi fideszes szavazók megsértését, ezzel pedig végleges elvesztését nyilván nem merték megkockáztatni.

Mindenesetre üdítő jelenség lesz a Jobbik, az LMP, a Barcsért és Környékéért Egyesület, a Momentum Mozgalom, a Dél-Somogyért Egyesület, valamint a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom csinos közös barcsi polgármesterjelölt asszonya a sok puhos kormánypárti közgyűlési férfiember között.

Anderné Röszler Erika (kép forrása: FB)

Portálunk a Jobbik Somogy megyei elnökét és régiós igazgatóját, Kesztyűs Attilát is kereste a döntésükkel kapcsolatban. A nemzeti néppárt politikusa telefonon elmondta, hogy a javaslatot augusztus 29-én tárták Potocskáné Körösi Anita országgyűlési képviselővel az érintett elé, majd egy héttel később, a szeptember 6-i megyei választmányon terjesztették ezt a koncepciót a somogyi szervezetek küldöttjei elé. Kesztyűs Attila érdeklődésünkre elárulta, hogy ilyen feszültségektől mentes listaállító megyei választmány rég volt már Somogyban, hiszen a barcsi alapszervezetet képviselő Ander Balázson kívül, aki személyes érintettsége okán tartózkodott a szavazáskor, mindenki igenlően támogatta azt, hogy Anderné Röszler Erika, a barcsi polgármesterjelölt vezesse a Jobbik megyei közgyűlési listáját. A döntés mögött, amellett, hogy a jelölt személyét alkalmasnak látják a feladat betöltésére, nyilván az is meghúzódik – tette hozzá a megyei elnök -, hogy a dél-somogyi választókerület országosan is kiemelkedő eredményeket produkált, hiszen még az amúgy nem túl fényes mostani EP-választás alkalmával is 24%-kal több embert tudtak megmozdítani, mint öt évvel ezelőtt. Ezért helyesnek tartották, ha egy ottani jelölt vezeti a Jobbik listáját.

Az mindenképpen örvendetes lesz, ha a legnyomorúságosabb helyzetű térség Dráva-parti városából így vagy úgy, de két képviselő is bekerül a megyei közgyűlésbe. Anderné Röszler Erikánál is érdeklődtünk a választmányi ülésen született döntéssel kapcsolatos véleményéről. A legtöbb ellenzéki szervezet által támogatott barcsi polgármesterjelölt asszony kifejtette, hogy óriási megtiszteltetés és még nagyobb felelősség számára a Jobbik megyei választmányának döntése, illetve az országos elnökség mindezt megerősítő határozata. A Dunántúl mostohagyerekévé nyomorított Somogy megyéért, a társadalmi-gazdasági válsághelyzetbe sodródott vidéki települések lakóiért kíván majd tevékenykedni. Viszont továbbra is marad pártonkívüli. Sem korábban, sem pedig most nem volt, s nem is tagja egyetlen pártnak sem. De a megtisztelő bizalom ellenére ezután sem kíván ezen változtatni. Nem a pártigazolvány, hanem a szociális érzékenység kell, hogy a legfontosabb összekötő kapocs legyen.

B.Cs.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: