Otthon / Friss hírek / Láncra vert cicát mentettek meg baranyai állatvédők

Láncra vert cicát mentettek meg baranyai állatvédők

Egy Facebookra kikerült fotó alapján indított akciót a Cicamentő Angyalok nevű civil szerveződés. A kép tanúsága szerint egy ólszerű helyen tartottak láncra verve egy rendkívül rossz állapotban lévő macskát egye Baranya megyei településen.

A Cicamentő Angyalok bejegyzése szerint már sok extrém állapotú, megkínzott állatot mentettek, de ehhez hasonló tartási körülményeket még ők sem láttak. Az első döbbenet akkor érte őket, amikor meglátták a cicát a lakásban, egy 50 cm-es kötélre kötve a falhoz, ahol annyi mozgástere volt, hogy le tudjon feküdni. A második döbbenet akkor jött, amikor megláttak egy másik cicát, aki elfekvő állapotban volt.

A macskák tulajdonosa egy 80 éves nő volt, aki nem értette mi a baj, hiszen tett a cica alá papírt és az öt éves kora alatt végig így élt. Végül sikerült elhozni mindkét állatot. Azóta kiderült, hogy az idős asszonynál már tucatnyi állat meghalt.

A vörös színű macska a rengeteg bolhacsípés miatt, rendkívül rossz állapotban van, míg sajnos a másik, szürke cicát már nem sikerült megmenteni.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: