Otthon / Friss hírek / Szagtalan füvet dob piacra egy kanadai startup

Szagtalan füvet dob piacra egy kanadai startup

Az ontariói Cannabco gyógyszergyártó múlt héten bejelentette, hogy hamarosan olyan marihuánát dobnak piacra, amely állagában, megjelenésében, hatásában pont olyan lesz, mint a fogyasztók által ismert fű, viszont alig lesz szaga.

Kanadában nemsokára egy éve lesz, hogy legalizálták a marihuánát.

A „Purecann néven forgalomba kerülő cuccról a cég azt ígéri, hogy nem csak a nadrágzsebben, retikülben, hátizsákban nem lesz felismerhető illata, de meggyújtva sem eregeti majd a jól ismert aromát – legalábbis nem olyan intenzíven, mint a minőségi anyagok esetében az ismert.

Mert a fogyasztók ugyan szeretik a fű szagát, azért az tud kellemetlen helyzeteket teremteni, különösen zárt térben történő fogyasztáskor, vagy akár közlekedés közben.

A céget vezető Mark Pellicane annyira lelkes, hogy már a termék bejelentéséről szóló közleményben arról, hogy amikor először összejött az egyelőre homályban maradó fejlesztőcéggel, azonnal dollárjeleket látott a szeme előtt, bár az is lehet, hogy már az első tesztek mellékhatása volt.

Az eljárásról keveset tudni, de már így is felvet kérdéseket, így például a Vice által megszólaltatott, az orvosi marihuánafelhasználás szabályzásában avatott, Massachusetts-i Peter Grinspoon fel is vetette, hogy megoldhatatlannak tűnik úgy kimosni, vagy eltávolítani a jellegzetes szagot előidéző terpéneket a növényből, hogy az érdemben ne változtassa meg annak ízét például.

A pontos technológia azért is lehet téma később is az ügyben, mivel egyes kutatások szerint a terpének kihatással lehetnek a szer egészségügyi hatásaira is. (Vice)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: