Otthon / Friss hírek / Sneider: amit a kormány a magyar férfiakkal művel, az felér egy népirtással

Sneider: amit a kormány a magyar férfiakkal művel, az felér egy népirtással

Egy felmérés szerint a magyar társadalom 76 százaléka támogatja, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak is nyugdíjba mehessenek, ezzel a kérdéssel kötelessége foglalkozni a politikának – szögezte le keddi sajtótájékoztatóján Sneider Tamás.

A Jobbik elnöke emlékeztetett: az MSZP-kormány korábbi intézkedései, illetve a Fidesz által 2011-ben bevezetett változtatások eredményeképpen

ma Magyarországon Európa egyik legrugalmatlanabb nyugdíjrendszere van érvényben. 

Ennek értelmében szinte kivétel nélkül minden magyar férfinak 65 éves koráig kell dolgoznia, még a rokkant nyugdíjba vonulás lehetőségét is jelentősen megnehezítették. A szolgálati nyugdíjakat, a korengedményes, korkedvezményes nyugállományba vonulás lehetőségét pedig eltörölték. Holott vannak olyan, jelentős fizikai megterheléssel járó munkakörök, amelyeket 55 vagy 60 évesen már egyszerűen nem lehet elvégezni –szögezte le.

Hozzátette: sajtótájékoztatójukat azért tartják egy tűzoltóság előtt, mert ez tipikusan egy ilyen hivatás.

„Elképzelhetetlen, hogy hatvan éves tűzoltók pillanatok alatt felérjenek akár a huszonkettedik emeltre is.”

– mutatott rá Sneider.

Erre a tarthatatlan helyzetre válaszul követeli a Jobbik már 2014 óta, hogy a férfiak negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek. Hangsúlyozta: a magyar társadalom több mint háromnegyede megértette ennek szükségességét, így itt az ideje, hogy a kormány is belássa, hogy lépnie kell.

 „Ki kell mondani: amit most a Fidesz művel a magyar lakossággal, a magyar férfiakkal, az gyakorlatilag egy népirtással ér fel”

– fogalmazott a politikus. Sneider szerint a kormány „halálba küldi” azokat a kőműveseket, mentősöket, rendőröket, tűzoltókat, katonákat, akik idősebb korukban már fizikálisan képtelenek ellátni feladataikat.

A magyar férfiak közel 40 százaléka meg sem éri a nyugdíjkorhatárt, s, aki igen, azok közül is sokan csak pár évet tölthetnek pihenéssel

– mutatott rá.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: