Otthon / Friss hírek / Német bajnok lehet a 18 éves magyar motorversenyző

Német bajnok lehet a 18 éves magyar motorversenyző

A hétvégén Hockenheimben nyerheti meg pályafutása első felnőtt nemzetközi bajnoki címét Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa, aki a német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájának összetett elsőségéért száll harcba a Forma-1-es pályán – írja az MTI.

A magyar csapat közleménye szerint Kovács jelenleg hárompontos hátránnyal második az összetettben,

célja pedig az, hogy a hétvégi futamokon a pole pozícióból rajtolhasson és mindkét versenyt megnyerje.

A sorozat idei öt hétvégéjén kivétel nélkül a magyar motoros indulhatott az első rajtkockából, és több futamgyőzelmet is aratott az erős nemzetközi mezőnyt felvonultató géposztályban.

“A helyszín nem ismeretlen a számomra, ezen a pályán többször mentem már ezer köbcentis motorral is, a tét, a bajnoki cím megszerzésének lehetősége pedig nagyon feldob” – idézte a közlemény Kovácsot, aki kiemelte, a feladat egyértelmű, ha mindkét futamot sikerül megnyernie, akkor nem kell számolgatni a pontokat.

Keményen készültem az elmúlt két hétben, a fizikai és a mentális edzések mellett sokat motoroztam is, és bár tavaly épp Hockenheimben buktam el az összetett második helyet, most egy győzelem feledtetné a rossz emléket” – tette hozzá.

A német bajnokság utolsó versenyhétvégéjén a H-Moto Team egy másik pilótát – Kakuszi Ádámot – is elindít, ő a Supersport 300 kategóriában igyekszik majd felvenni a versenyt az ellenfelekkel. A 16 éves motoros a Lausitzringen rendezett szezonnyitón – pályafutása első IDM-hétvégéjén – pontokat szerzett, a csehországi Mostban aztán ezt nem tudta megismételni. Kakuszi harmadszor indul német bajnoki futamon, és bár még soha nem versenyzett a Hockenheimringen, úgy érzi, odaérhet a pontszerző pozíciókba.

“Abban bízom, hogy minden egyes pályára guruláskor képes leszek gyorsulni a hétvégén, melyre mentálisan és fizikálisan is nagyon sokat készültem Magyarországon” – mondta Kakuszi Ádám.

A Suzuki Cup kategóriában szombaton és vasárnap rendeznek egy-egy futamot, míg Supersport 300-ban mindkét versenyre vasárnap kerül sor.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: