Otthon / Friss hírek / Álhírgyárosok most a beteg kisfiúról, Zentéről találtak ki valótlanságokat, nehogy megossza

Álhírgyárosok most a beteg kisfiúról, Zentéről találtak ki valótlanságokat, nehogy megossza

Várható volt, hogy az álhírgyárosok a beteg kisfiú, Zente kezelésére gyűjtött 700 millió forint kapcsán is kitalálnak valami olyat, ami nem igaz. Így is történt.

Időben összegyűlt a 700 millió forint az izomsorvadásban szenvedő 1,5 éves Zente kezelésére, melyről a napokban számoltunk be. A hírt most azért vettük elő, mert egy magyar oldalon ízléstelen álhírrel próbálják összezavarni az internetezőket, és velük együtt azokat is, akik kivették a részüket a gyűjtésből.

Az álhír már címében és erőset állít, azt írják, hogy a pénz egy részét ismeretlen hackerek eltulajdonították. A cikk írói egy nem létező 444.hu-s írásra fűzték fel valótlan állításaikat, melyben a portált állítják be úgy, mintha az eredeti információ tőlük származna. Ez szintén nem igaz, ahogy az sem, hogy a pénzt valakik ellopták.

De az sem valós, hogy a rendőrség “kiberbűnözési osztálya” nyomozást indított az ügyben. Az álhír kitalálói úgy rakták össze az anyagot, hogy a végére a közösségi oldalakhoz tartozó linkeket is beillesztették. A hiszékenyek így egyből továbboszthatják. A cikkel a Facebookon és a Twitteren is találkoztunk, de jelezzük:

nem igaz, amit írnak, aki továbbküldi, kizárólag valótlanságokat terjeszt.

forrás: Hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: