Otthon / Friss hírek / Megfenyegette a törököket az amerikai elnök
A kép forrása: internet

Megfenyegette a törököket az amerikai elnök

Szankciókat ígért Donald Trump a török kormánynak arra az esetre, ha nem lesz sikeres a Mike Pence alelnök vezette amerikai küldöttségnek az északkelet-szíriai beavatkozással kapcsolatos tárgyalása Ankarában.

Az amerikai elnök olaszországi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy “ha nem jól mennek majd a dolgok” Pence és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozóján, akkor a már elrendelt szankciók és a kilátásba helyezett további büntetőintézkedések “megsemmisítő hatással lesznek a török gazdaságra”.

A szíriai kurd milíciák ellen folytatott török offenzívával kapcsolatban az amerikai elnök úgy fogalmazott, hogy a Törökországban terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspárt nagyobb terrorfenyegetést jelenthet az Iszlám Állam dzsihadistáinál is.

Ankara terrorszervezetnek és biztonsági fenyegetésnek tekinti a Népvédelmi Egységek  kurd milíciát, amelyet a PKK szíriai ágának tart, s amely évtizedek óta folytat szakadár fegyveres felkelést Délkelet-Törökországban az ottani kurd kisebbség önrendelkezéséért.

Az amerikai elnök üdvözölte az orosz és a szíriai haderő bevonulását azokba a térségekbe, ahol korábban az amerikai katonák állomásoztak.

Hagy vívják meg saját háborúikat! Én nem akarok Törökország és Szíria háborújába belekeveredni

– fűzte hozzá.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: