Otthon / Friss hírek / Nem lehet megvonni Borkai Zsolttól az olimpiai életjáradékot

Nem lehet megvonni Borkai Zsolttól az olimpiai életjáradékot

A Magyar Torna Szövetség visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból Borkai Zsoltot, a MOB korábbi elnökét. A szervezet ezt követően közleményt adott ki, amiben tisztázták, hogy bár többen is hozzájuk fordultak azzal, hogy megvonják-e a tornászként olimpiai bajnok Borkaitól az olimpiai életjáradékot (ez havi 324 ezer forint) szexbotrányát követően, a MOB közölte, hogy erről már a sportpolitikáért felelős miniszter dönt.

Az Index megkereste a sportügyekért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumát, azon belül is Szabó Tünde államtitkárt. Az EMMI válaszában egy törvényre utalt, amely alapján büntetett előéletű vagy próbaidőn lévő személy nem kaphatja az olimpiai életjáradékot, büntetőeljárás alatt állótól pedig meg lehet vonni azt.

Ez pedig azt jelenti, hogy amíg Borkai ügyeiben csak feljelentés született, addig nem lehet tőle megvonni az életjáradékot.

A Párbeszéd és a Jobbik azt szeretné, ha törvénymódosítással az „arra méltatlanná vált” olimpikonoktól is meg lehessen vonni az életjáradékot.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: