Otthon / Friss hírek / „Szavazószállítók” miatt meg kell ismételni a választást egy komlói szavazókörben

„Szavazószállítók” miatt meg kell ismételni a választást egy komlói szavazókörben

A Pécsi Ítélőtábla ítélete szerint meg kell ismételni az önkormányzati választást Komlón a kenderföldi szavazókörben, írja a Népszava.

A lakótelepen 250-300 embert 12-15 helybéli kísért el szavazni, a szervezetten mozgó kísérők pedig gyakran a függöny mögé is bementek, és vagy ott, vagy még a szavazóhelyiség előtt elmondták, kire kell voksolni.

A szavazószállítók egy kormánypártokkal jó kapcsolatban lévő roma egyesülethez kötődnek, egyébként ugyanez a szervezet a szavazás előtt ételt adományozott a szavazni vitt kenderföldieknek.

A város ellenzéki pártjait tömörítő Komló Összeköt Egyesület panasszal élt a választási bizottságnál, ők azonban elutasították a beadványt. Ezt követően a bírósághoz fordult az egyesület, az ítélőtábla pedig csütörtökön jogszerűtlennek találta a bizottság döntését.

A megismételt szavazást november 10-én tartják majd.

A korábban fideszes irányítású Komlón az ellenzék az egyéni körzetekben ugyan 6-2-re nyert, de a fideszes polgármester győzött 118 szavazattal az ellenzéki indulóval szemben. Az érintett szavazókörben a polgármester 145 szavazattal többet kapott.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: