Otthon / Friss hírek / „Nagyon szeretlek titeket anya és apa. Sajnálom” – üzente a halálkamion egyik áldozata

„Nagyon szeretlek titeket anya és apa. Sajnálom” – üzente a halálkamion egyik áldozata

BBC szerint nem csak kínaiak fagytak halálra annak a kamionnak a rakterében, amelyet szerdán találtak meg az angliai Essexben. A brit közszolgálati média hat vietnámi családról szerzett tudomást, akik azt gondolják, az ő hozzátartozóik is az áldozatok között lehetnek.

Egy Thi Tra My nevű fiatal nő legutóbb kedden késő este, nem sokkal a kamion megtalálása előtt küldött kétségbeesett üzenetet a családjának arról, hogy nem kap levegőt és haldoklik:

Nagyon szeretlek titeket anya és apa. Sajnálom

– írta nem sokkal a halála előtt a fiatal nő.

A 26 éves nő bátyja elmondta a BBC-nek, hogy Thi Tra My október 3-án Kínába repült, onnan pedig két nap múlva Franciaországba utazott. Először október 19-én kísérelte meg az átkelést Nagy-Britanniába, de akkor feltartóztatták és visszafordították. Utolsó ismert tartózkodási helye Belgium volt, ahonnan a kamionszerelvény pótkocsija Angliába érkezett. Thi Tra My testvére elmondta azt is, hogy a család 30 ezer fontnak (11,5 millió forintnak) megfelelő összeget fizetett a fiatal nő utazásának költségeire.

Az már korábban kiderült, hogy a 8 nő és a 31 férfi áldozat legkevesebb 10 órát töltött a -25 Celsius-fokban, miután a kamion megérkezett Zeebrugge kikötőjébe kedden délután.

A kamion 25 éves sofőrjét, Mo Robinsont őrizetbe vették, szülei pedig csütörtökön engedélyt kaptak rá, hogy meglátogassák őt a rács mögött. A nyomozás jelenleg is zajlik az ír, a belga és a kínai nyomozók segítségével.

A Daily Telegraph arról írt, hogy a hatóságok most három, az észak-ír határnál élő alvilági személyre fókuszálnak, akiknek egyaránt van félkatonai szervezetben szerzett tapasztalata.

Kiemelt kép: Tayfun Salci / ANADOLU AGENCY 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: