Otthon / Friss hírek / Bencsik János: csak a szocialista panoptikum nélkül lehet lebontani a NER-t

Bencsik János: csak a szocialista panoptikum nélkül lehet lebontani a NER-t

A rossz hírű szocialista expolitikusok hatalomba történő visszaemelése ellehetetleníti a Fidesz leváltásának esélyét Bencsik János szerint. A Jobbik fővárosi elnöke Facebook oldalán hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen káros lehet az ellenzéki együttműködésre, ha az egyik fél a közös munka gyümölcsét rossz hírű politikusok rehabilitására használja fel.

A Jobbik országgyűlési képviselője három konkrét nevet is említ: a BKK-ba beültetett Draskovics Tibort, a DK-s kerületekből ügyvédi megbízáshoz jutó Czeglédy Csabát és az ’56-os forradalmárokat lefasisztázó Havas Szófiát, akinek fővárosi bizottságban szorítottak helyet.”

""
Bencsik János, a Jobbik országgyűlési képviselője

Bencsik a „letűnt korok dicstelen figuráinak nevezi” a felsorolt személyeket, Czeglédyvel kapcsolatban úgy fogalmaz:

Az, hogy Gyurcsány Ferenc bizalmasa, akit már 2010 előtt (!) jogerősen elítéltek adócsalásért és magánokirat-hamisításért, újra pozícióba jut, ráadásul céges átvilágítások kapcsán, az ellenzéki együttműködés megcsúfolása.

Bencsik János szerint a Jobbikkal senki nem egyeztetett a rossz hírű expolitikusok kinevezéseiről, amik után minden bizonnyal

Orbán Viktor csak egy kávét kér.

A politikus szerint a NER lebontásához két feltételnek kell egyszerre teljesülnie, „az egyik az összes ellenzéki pártra kiterjedő közös fellépés. A másik ezen pártok belső megújulása. E két feltétel kéz a kézben jár. Így és csakis így lehet tartós sikereket elérni.”

Az egyik feltétel az október 13-i önkormányzati választással teljesült, azonban a jobbikos politikus szerint hiábavalóvá válnak az elmúlt évek erőfeszítései, ha az ilyen politikusok visszakapaszkodhatnak a hatalomba. A bejegyzést azzal zárja:

még nem késő korrigálni.

Nemcsak a Jobbik szemét szúrja

Czeglédy Csabától korábban a Momentum is elhatárolódott, az ellenzéki párt közleményében kifogásolta, hogy a DK-s polgármesterrel rendelkező VII. és XI. kerületben kapott megbízást Gyurcsány Ferenc jogerősen elítélt bizalmasának ügyvédi irodája. A Momentum szerint ez nemhogy nem növeli az ellenzéki pártok iránti bizalmat, hanem

a teljes ellenzék hitelességét rombolja.

A Demokratikus Koalíció nem érti, mi a probléma, közleményében a Momentumot vádolja meg azzal, hogy ellenzéki árkokat ás. Gyurcsány Ferenc pártja szerint a 2010 előtt elítélt Czeglédy a Fidesz áldozata és azt hangsúlyozzák, hogy az ellenzéki pártoknak egymás közt – így a Momentumnak is – szolidárisnak kellene lenni egymással.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: