Otthon / Friss hírek / Szekszárdon a Mi Hazánk jelöltjei visszaléptek a Fidesz javára

Szekszárdon a Mi Hazánk jelöltjei visszaléptek a Fidesz javára

jászberényi kavarás után Szekszárdon is kimutatta foga fehérjét Toroczkai Lászlóék szatellitpártja. A 444 információi szerint a magát ellenzékinek beállító formáció jelöltjei – igaz, elnökségi kérés ellenére – visszaléptek a Fidesz javára.

A portál emlékeztet, hogy tolnai megyeszékhelyen kevés kellett volna a fideszes polgármester leváltásához, a kormánypárti jelölttel szemben induló Bomba Gábor mindössze 300 szavazattal maradt le a pozícióról. A képviselő-testületben azonban 8-6 arányban többségbe került az ellenzéki pártok és civilek szövetsége.

A vereségbe belenyugodni képtelen Fidesz azonban két olyan választókörzetben, ahol kevés szavazattal nyert az ellenzék, panaszt nyújtottak be.

Bomba Gábor és az újrázó ellenzéki jelöltek
Bomba Gábor és az újrázó ellenzéki jelöltek
Forrás: Facebook

Bomba Gábor a kifogások lényegét úgy foglalta össze a 444-nek, hogy a szavazóköri delegáltak étkezéséből adódtak problémák, mivel jelöltek is vittek ételt az ellenzéki delegáltaknak. Ezzel pedig a választási bizottság szerint akkor is a gondoskodó ember látszatát kelthették magukról, amikor a helyiségben nem volt szavazó, és ezzel befolyásolták a szavazást. Bomba szerint minden szavazókörben megoldották valahogy, hogy a delegáltak ételhez jussanak, de ez a Fideszt csak ebben a két kényes körzetben zavarta. Bomba szerint az is érdekes, hogy a polgármester-választás eredményét a panaszok szerint nem befolyásolta a Fidesz által kifogásolt gyakorlat.

Bomba Gábor azt is elárulta a 444-nek, hogy a vasárnap megismételt választáson

a Mi Hazánk képviselő-jelöltjei az utolsó pillanatban visszaléptek a Fidesz javára.

Ennek nem kis tétje van, hiszen ezen a két képviselői helyen múlhat a testületi többség, Toroczkai pártjának két jelöltje pedig majdnem 5 százalékot kapott október 13-án két olyan körzetben,

ahol az ellenzék eredetileg kevesebb mint 2 százalékkal nyert.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöksége a 444-nek kijelentette:

“Czank István és Sütő Péter jelöltek a Mi Hazánk Mozgalom elnökségének határozott kérése ellenére, saját, személyes döntésekre hivatkozva, nem mérettetik meg magukat a megismételt választáson, ugyanakkor semmilyen párt vagy szövetség javára nem léptek vissza. A két korábbi képviselőjelölt nem tagja a pártunknak, ezért etikai eljárást nem tudunk indítani ellenük. A Mi Hazánk Mozgalom egyetlen, a holnapi szekszárdi megismételt választáson újra induló jelöltet, pártot, szövetséget sem támogat.”

Bomba Gábor a portálnak azt is hozzáfűzte, hogy a Mi Hazánk helyi vezetője korábban is rendre támogatta a fideszes városvezetést, illetve hogy a magát ellenzékinek mondó alakulat máshol is a kormánypártok segítségére siet. Tegnapi hír például, hogy a Mi Hazánk segítségével fúrta meg a Fidesz az új, ellenzéki polgármestert Tatabányán.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: