Otthon / Friss hírek / Egy brutálisan összevert nő megírta a történetét Facebookra, hogy felhívja a figyelmet arra, miért fontos menekülni

Egy brutálisan összevert nő megírta a történetét Facebookra, hogy felhívja a figyelmet arra, miért fontos menekülni

Hétfőn írta meg Facebookon egy miskolci nő, Orosz Bernadett, hogy volt barátja brutálisan bántalmazta múlt szombaton. Bejegyzését kevesebb mint egy nap alatt több mint 13 ezren osztották meg.

Kedd délután az Indexnek beszélt arról, hogy ugyan az ügyben eljáró nyomozó is arról beszélt a kihallgatás után, hogy „ennyire brutális támadást nő ellen még nem követtek el”, támadóját mégis elengedték. Azért döntött végül a fotók megosztása és a története megírása mellett, mert úgy érezte, nincs más eszköz a kezében.

„Kötelességemnek tartom felhívni a figyelmet arra, hogy miért fontos menekülni és soha hátra nem nézni egy nárcisztikus személytől. Mert különben nem biztos, hogy túléled” – írja a posztban.

Orosz, akinek arcát gyakorlatilag felismerhetetlenné verte a támadója, arról beszélt a lapnak, hogy az elengedést a rendőrök azzal indokolták, hogy a férfi „bűnbánó magatartást tanúsított.”

A cikkből kiderül az is, hogy a hatgyerekes nő és K. István tavaly októberben jött össze. Orosz Miskolcon él, míg a férfi, aki a nő elmondása szerint egy nyugalmazott katonai alezredes, Sárospatakon élt. Orosz elmondása először szerint K. idén júniusban, egy családi rendezvényen esett neki, akkor beverte a fejét a falba.

„Akkor beleverte a fejemet a falba. De úgy voltam vele, hogy sokat ivott, lecsillapodik és minden rendben lesz, de miután hazaértünk, folytatta” – mondta erről Orosz, aki beszélt arról is, hogy a szomszédok ki is hívták rájuk a rendőröket, de ő nem tett feljelentést.

A férfi augusztusban ismét a nőre támadt. Miután kiderült, hogy K.-nak van még egy kapcsolata, a nő meg akart vele szakítani minden kapcsolatot, letiltotta az interneten is. Augusztus 9-én hajnalban Orosz elmondása szerint K. megjelent a háznál, előbb csak pofonokat adott neki, majd a házban lévő életlen szamurájkardra utalva mondta, hogy azzal vágná el a torkát, hogy másé se legyen.

A bántalmazásból ekkor sem lett eljárás, annak ellenére sem, hogy egy orvosi vizsgálaton kiderült, hogy az ütésektől Orosz dobhártyája is beszakadt. „A rangjára hivatkozva azt ismételgette, hogy amennyiben megteszem én fogok pórul járni. Önámítás. Úgy gondoltam, hogy jobb egy barát, mint egy ellenség”, írja erről Orosz a posztjában.

A legutóbbi támadás múlt szombaton, egy szállodai szobában történt Bujákon, mert K. azt hitte, hogy Orosz azért vonult vissza a szobába, hogy mással beszélhessen. Orosz sokáig hiába kiabált segítségért, a recepciós csak később hallotta meg a második emeleten zajló bántalmazást. Ekkor Orosz elmondása szerint a férfi katonatársai törték be az ajtót. A nőt ekkor kórházba szállították, és az intézmény hivatalból feljelentést tett.

A lapnak a rendőrség megerősítette, hogy az ügyben büntetőeljárás folyik, arra viszont nem válaszoltak, hogy a bántalmazással kapcsolatban őrizetbe vettek-e bárkit. Orosz elmondása szerint a szombati eset után távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de kérését elutasították.

„Nem vagyunk élettársak, nincs közös lakcímünk, de még csak egy városban sem élünk, ezért nem segíthetnek” – mondta erről.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: